Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Апрель » 3 » 12:54:03

Губернатор Житомирщини відзвітувався перед депутатами без шпаргалок     Реклама  

03.04.2016, 12:54:27 3138 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Губернатор Житомирщини відзвітувався перед депутатами без шпаргалок

“Житомирська область – на 1 місці в Україні за обсягом промислового виробництва”, - повідомив депутатам Житомирської обласної ради голова облдержадміністрації Сергій Машковський, звітуючись про виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2015 рік. Нині керівництво адміністрації спільно з депутатським корпусом облради проводять послідовну роботу щодо залучення інвестицій і створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. Як результат - створено понад 10 тисяч нових робочих місць.

Виступ керівника області схвально сприйняли й депутати, й присутні в залі представники громадськості. Зокрема, депутати звернули увагу й на те, що Сергій Машковський без шпаргалок володіє цифрами й лаконічно та змістовно за напрямками охаректеризував стан господарських справ у області. 

"Надзвичайно був потужний звіт голови Житомирської обласної державної адміністрації. І не був він 2 хвилини, а був 10 хвилин по регламенту і 10 хвилин перебрав. Тобто 20 хвилин наш голова обласної державної адміністрації без папірця все в цифрах дав аналіз стану справ господарських у області. І надприємно мені особисто, як жителю цієї області, що наша область перейшла на 10 рейтингових показників з вересня по кінцю року в кращу сторону". - сказав у прямому ефірі каналу СК1 депутат обласної ради, член фракції ВО "Свобода" Тарас Собко. 

Депутат резюмує, що, звичайно, є й проблеми, але порівняно з іншими областями, "у нас приріст в економіці чудовий, у нас залучення іноземних інвестицій" тощо. 

Звіт голови облдержадміністрації прокоментувала і голова Комісії з питань АПК і земельних відносин Житомирської облради, член фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Костюшко. Вона акцентувала увагу на гарних показниках в агропромисловому комплексі області й також підкреслила важливість залучення інвестицій. Депутат наголошує на ролі депутатів обласної ради у цьому процесі.

"Моя позиція в тому, що наша роль як депутатів - наповнення бюджету області. І відповідно ми повинні ставити собі за ціль брати в цьому участь, а саме приваблювати інвестора, створювати сприятливі умови для інвестора, не заважати”, - наголошує депутат.

Сергій Машковський зазначив, що в цілому за 2015 рік в області створили понад 10 тисяч робочих місць. При облдержадміністрації створена Рада з питань залучення інвестицій, яка на постійній основі систематично проводить робочі зустрічі з вітчизняними та іноземними інвесторами. 

"Зокрема, підприємство ТОВ “Кромберг енд Шуберт Житомир” впроваджує інвестиційний проект з виробництва електротехнічного та оптичного устаткування для автомобілів провідних європейських автоконцернів загальною вартістю 30 млн. євро. На підприємстві вже працевлаштовані близько 800 працівників, загалом планують створити понад 5 тисяч робочих місць. У Попільнянському районі ПСП “Україна” у селі Почуйки реалізували інвестиційний проект по будівництву молочно-товарної ферми по утриманню ВРХ на 1000 голів, загальна сума освоєних інвестицій становить 160 млн грн. У Червоноармійському районі ТОВ “Грінтех” відновило роботу льонозаводу. На сьогодні введені в експлуатацію дві виробничі лінії, у виробництво інвестовано 1 млн євро”, – йдеться у звіті голови ОДА.

Загалом в області функціонує 410 підприємств з іноземними інвестиціями, а обсяг промислового виробництва у порівнянні з 2014 роком зріс на 9,8 %. За цим показником область посіла 1 місце в Україні.

Варто зазначити, що з початку проведення АТО на Житомирщині працевлаштовано 217 демобілізованих військових. Особлива увага приділяється соціальному захисту учасників АТО та їхніх сімей. 

Діє Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та учасників АТО. Так на проведення лікування та медичної реабілітації учасників АТО з обласного бюджету спрямовано 3,8 млн. грн. 

З обласного бюджету спрямовано 5,8 млн грн. на фінансування обласної комплексної Програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області. В рамках програми надано матеріальну допомогу 359 учасникам АТО, які були поранені, на суму 537 тис. грн., 103 сім’ям загиблих – на суму 3 млн. 70 тис. грн., 521 сім’ї учасників АТО – на суму 276 тис. грн. 

На заходи, визначені у Програмі матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України  в Житомирській області, використано майже 2,5 млн. грн.

Підсумовуючи звіт голови ОДА за 2015 рік, депутат Тарас Собко сказав, що це був "глибокий аналіз господарського стану справ на Житомирщині". І додав: "Я горджуся тим, що наша Житомирщина в минулому році перевиконала бюджет власних надходжень на 59 мільйонів". Ці кошти будуть розподілені на вирішення завдань, актуальних для громади області. 

Сергій Самчук

Тэги: Машковский, Житомирская область, бюджет развития

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: