Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Июль » 28 » 13:46:45

Депутати Житомирщини направили низку звернень до вищих органів влади

28.07.2016, 13:46:45 2485 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати Житомирщини направили низку звернень до вищих органів влади

На п’ятій сесії обласної ради, яка відбулась 21 липня, депутатський корпус прийняв кілька звернень до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Про це "Журналу Житомира" повідомляє пре-служба Житомирської обласної ради.

Одне з таких звернень стосується тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення. У ньому депутати  зазначають, що в умовах зниження рівня заробітної плати, заборгованості з її виплати, скорочення робочих місць та зростання безробіття, прийняття рішення щодо підвищення ціни на газ і тарифи має супроводжуватися адекватним зростанням доходів громадян, в першу чергу, заробітної плати.

У зв’язку з цим, депутатський корпус просить підвищити прожитковий мінімум, мінімальні заробітну плату та пенсію не з  1 грудня, а з 1 жовтня 2016 року - до початку опалювального сезону. Серед іншого депутати пропонують впровадити мораторій на підвищення тарифів,  заборонити нараховувати з 1 липня 2016 та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги, заборонити постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги тощо.

Окрім цього, депутати направили звернення, в якому просять на законодавчому рівні врегулювати питання видобутку, реалізації бурштину та забезпечення рекультивації порушених земель, а також внести зміни до нормативно-правових актів, якими передбачити надання дозволів комунальним підприємства і установам на всі види користування надрами без проведення аукціону.

У іншому зверненні щодо фінансування у 2017 році доріг загального користування державного значення зазначається, що у чотирьох областях і м. Києві запроваджено експеримент, суть якого полягає у тому, що 50 % суми перевиконання загального обсягу щомісячних надходжень митних платежів направляються на реалізацію заходів з розвитку автомобільних доріг.

Оскільки значна частина доріг Житомирщини має незадовільний стан, депутати звернулися з проханням - при формуванні державного бюджету на 2017 рік включити до цього експерименту Житомирську область. Адже минулого року Житомирська митниця перевиконала показники на майже 445 млн грн, тому, у разі поширення експерименту на Житомирську область, це дало б можливість спрямувати на будівництво і ремонт доріг понад 220 млн грн.

Також прийнято звернення, в якому депутати просять виділити понад 20 млн грн на фінансування заходів із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання та утилізації непридатних хімічних засобів захисту рослин, яких в області накопичено майже 435 тонн.

Ще одне звернення стосується внесення змін у статтю 39 Закону України «Про тваринний світ», зокрема, виключити з п'ятої частини цієї статті заборону на проведення санітарних рубок лісу.


Тэги: облсовет, депутаты, обращениe

Схожі новини:


Комментариев: 1
merks
1 Александра (merks)   • 17:46:15, 28.07.2016 [Материал]

Політики - вони такі політики.
Оголошення на ЖЖ інфо: