Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Апрель » 23 » 08:14:58

Что не так с фонтаном на Михайловской?

23.04.2018, 08:14:58 21391 45 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Что не так с фонтаном на Михайловской?

Вместо обещанного цветного фонтана Житомир получил общественную душевую комнату, в которой каждый желающий может помыться или постирать свои вещи.

Об этом в своей заметке пишет главный редактор издания Times.zt Тарас Стрильчик.

Единственное неудобство для житомирян – мыться придется у всех на глазах, потому что в этой "ванной комнате" нет стен. А так, душ очень удобный, он не имеет ни бордюра, ни собственно резервуара, его дно находится на уровне тротуара.

"Потратить бешеные деньги в новую плитку на Михайловской для того, чтобы теперь систематически заливать ее (а также ноги прохожих) водой. Может, мы чего-то не поняли? Нам не все объяснили? Может, в этом идиотском креативе есть какие-то скрытые моменты, какое-то двойное дно?", – спрашивает Стрильчик.

Очень похоже, что Житомир с этим "фонтаном" вплотную приблизился ко дну.

Напомним,  21 апреля на пешеходной улице Михайловской запустили фонтан. Открытию не помешало отключение воды по всему городу, поскольку фонтан имеет собственный резервуар. 50 тысяч евро на строительство фонтана предоставил итальянский спонсор господин Федансе.


Тэги: улица Михайловская, фонтан, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 45
tt2015
1 Виктор (tt2015)   • 08:24:08, 23.04.2018 [Материал]

НА мое мнение, товарищ Стрильчик белены объелся.. Во всем современном мире, поддчеркиваю современном, делают фонтаны без чаш, а вот товарищу Стрильчику чашу подавай..
Так вот, Стрильчик, в старых типах фонтанов есть больше шансов встретить идиотов, которые стирают свои вещи и моются, нежели в открытых.
Если вам чего то не нравиться, то посторойте свой фонтам и там мойтесь. Вы палец об палец не ударили чтобы этот фонтан не то чтобы работал, а существовал, но пены гадящей из-зо рта валит как из брандспойта..
Сalikusu
5 Çalıkuşu (Сalikusu)   • 08:31:12, 23.04.2018 [Материал]

брандспойта.
TarasS
27 Тарас (TarasS)   • 18:15:54, 23.04.2018 [Материал]

"Вы палец об палец не ударили чтобы этот фонтан не то чтобы работал, а существовал, но пены гадящей из-зо рта валит как из брандспойта.."

А чому ти на особистості переходиш? Я повторюю: в умовах житомирської безтолковості та безалаберності, в умовах плитки, яка кришиться, в умовах дикості та буйства окремих аборигенів - цей горе-фонтан приречений. Не дарма Зубко не захотів біля нього світитися.

Є що заперечити з аргументами? Напиши на мій сайт, я опублікую.
Gerhadriger
6 Dark (Gerhadriger)   • 08:58:32, 23.04.2018 [Материал]

"Белены объелся"
Юрко
34 Градовський (Юрко)   • 09:37:31, 24.04.2018 [Материал]

Так, в сучасному світі роблять фонтани без чаші, але в сучасному світі й кладуть плитку з ухилом навколо такого фонтана
TarasS
38 Тарас (TarasS)   • 12:32:14, 25.04.2018 [Материал]

Це ти вже багато захотів.
Vvvetal
2 Vetal (Vvvetal)   • 08:24:24, 23.04.2018 [Материал]

кому що болить
RaID
3 Сергій (RaID)   • 08:26:50, 23.04.2018 [Материал]

Що не так з житомирськими журналістами? Замість обіцяних якісних матеріалів висмоктують матеріал з пальця. Який в біса душ? Житомир пробиває чергове дно журналістики? Стосовно розливів, думаю коли не буде такого сильного вітру і азарт дітей заслоняти ногою струю чуток спаде, то і розливатись буде менше. Мене більше засмутило не струйка води що тікла від фонтана, а купи сміття якє той самий вітер порозносив з переповнених урн, бо маленька урна це ніпрощо на цій вулиці. Коли робили ремонт потрібно було зробити підземні контейнери можливо, що раз на тиждень їх вивозити лише. Бо поставити величезні баки зараз якось не дуже задумка буде.
tt2015
4 Виктор (tt2015)   • 08:30:04, 23.04.2018 [Материал]

а вы почитайте Таймс.Житомир. .там такое дно журналистики... Оказывается МАЗы - старые автобусы...
RaID
10 Сергій (RaID)   • 09:14:09, 23.04.2018 [Материал]

Тіпа краще взяти нову "руту" на базі свіжої газелі замість "старого" мазу з низькою підлогою і з мерседесовським двіжком та кондиціонером? Мда.
TarasS
25 Тарас (TarasS)   • 18:07:47, 23.04.2018 [Материал]

"Оказывается МАЗы - старые автобусы..."

Саме так: МАЗ-206 довго і болісно розробляли на початку 2000-х. Білоруського двигуна для нього не знайшли. Випуск розпочали 2009 р. Це технологічно застарілий автобус. В Україні є сучасніші та прогресивніші моделі.

"Тіпа краще взяти нову "руту" на базі свіжої газелі замість "старого" мазу з низькою підлогою і з мерседесовським двіжком та кондиціонером? Мда."

Я нічого не писав про "рути" і "газелі". Ти сам тут щось вигадав і сам спростував.

"Мерседесовський движок" - ага, солодкий фетиш для житомирянця. :) Брудний дизель, від якого самі німці відмовляються.
RaID
31 Сергій (RaID)   • 21:32:16, 23.04.2018 [Материал]

Все що я зрозумів, то він застарілий лише тим що випуск почали у 2009му? Якісь конкретні ще аргументи є крім року початку випуску? Бо я більше ніж певен що і порш 1995 року буде нічо так технологічний. Ясно що МАЗ не порш, але приклад Ви маєте зрозуміти, що застарілість це не про дату випуску першого екземпляру. Ви скажіть чого у конкурентів з тої самої цінової або дешевше категорії є, а чого немає у МАЗа і стане зрозуміло де він застарілий і чому.
TarasS
39 Тарас (TarasS)   • 12:46:38, 25.04.2018 [Материал]

"Все що я зрозумів, то він застарілий лише тим що випуск почали у 2009му?"

Саме так.

"Бо я більше ніж певен що і порш 1995 року буде нічо так технологічний."

Ти порівнюєш МАЗ з Porsche, чи що? :) МАЗ все життя виробляв вантажівки. Автобуси це не його профіль.

"Ви скажіть чого у конкурентів з тої самої цінової або дешевше категорії є, а чого немає у МАЗа і стане зрозуміло де він застарілий і чому."

Набираєш у Гуглі "ЛАЗ міський автобус", "ЗАЗ міський автобус", "Електрон електробус" - і дивишся на світ новим очима. МАЗ тому й дешевий, бо застарілий.
RaID
42 Сергій (RaID)   • 15:51:39, 25.04.2018 [Материал]

Саме так? Дивна логіка.

Я не порівнював порш і маз, а сказав що невже від того що порш випуска 95 року він став застарілим? Давайте порівняємо порш 95го року і ланос 2018го. Хто з них буде більше технологічний? Сподіваюсь тепер стало зрозуміло що малось на увазі? Що не рік визначає застарілість чи технологічність.

Набираєш у гуглі? Це так відповідають журналісти на свої закиди? Здається це ви автор статті, а не я, то ж ви б мали нагуглити і показати факти, а не рік випуску, а ми з робили висновки. Перша ж посилання каже що лаз банкрут, а його приміщення розпродані. Заз взагалі хоч приймав участь у тендері коли був тендер? Здається тільки черкаський завод приймав, то заз має можель чи реально щось випускає? Зміг би одразу поставити стільки автобусів, чи треба було оплату наперед і чекати місяцями? Ви ж якщо журналіст, то розбирайтесь що де чому, що пропонують інші, які умови, написали б запит до них на ціну, спитали чи звертались до них наші, які умови бла бла бла. А то журналізм рівня писати у коментах як я тут роблю.

Як підсумок - ваше порівняння про застарілість рівносильне порівнянню рівня IQ по року народження, точність десь така сама. Давайте шукайте самі факти, оновлюйте статтю, а ми всі почитаємо що ж не так з автобусами які придбали, може дійсно щось не так.
TarasS
43 Тарас (TarasS)   • 07:43:41, 26.04.2018 [Материал]

"Я не порівнював порш і маз, а сказав що невже від того що порш випуска 95 року він став застарілим?"
"Давайте порівняємо порш 95го року і ланос 2018го."

Дайте йому якісь ліки! :)

"Ви ж якщо журналіст, то розбирайтесь що де чому"

Я вже розібрався.

1. Закупили застарілі відносно дешеві автобуси, оснащені старим дизелем, який забруднює повітря; після "дизельгейту" від таких двигунів ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ в ЕС, США, Канаді та інших розвинених країнах;
2. Незрозуміло, чому обрали саме цю модель, якщо в Україні є прогресивніші та сучасніші автобуси.
3. Незрозуміло, чому "патріотичний" Житомир закупив автобуси в Лукашляндії, яка тероризує українських громадян і де-факто приєдналася до гібридної війни РФ проти України (інформаційні фейки про "затримання українських радикалів", про "прорив кордону Білорусі українськими терористами" тощо).

Дійшло, чи ще раз повторити?
RaID
45 Сергій (RaID)   • 18:23:31, 27.04.2018 [Материал]

Круто перекручуєш мій приклад даний для тебе під ніби моє порівняння. Я тобі намагаюсь втлумачити що дата першого випуску ще не гарантує застарілість, а у тебе це единий аргумент судячи з усіх попередній постів. Я так і не можу зрозуміти, ти журналіст чи політик? У теба багато води, але мало фактів. Единий факт який був до цього це щодо віку автобусу. Тут другий між рядків читається - дизель застарілий вже. Ще поки жодна країна не відмовилась. У маза двигун мерседес і має норми вихлопу євро5. Наші маршрутки мають євро мінус 5. Але цей аргумент про дізель хочаб аргумент. Але ніяк не порівняння. На чому їздять альтернативні автобуси які на твою думку мали закупути? Електро? Не питання. Де ця порівняльна таблиця чому МАЗ гівно яке не варто було купувати? Ти мав би не популістині закидони робити, а реально розкласти по поличках все чітко. Двигут такий тут, а такий у конкурента. Дата першого випуску тут 2009 рік, а тут такий то. І так далі по пункутах і по конкретних автобусах. А не абстрактні закидони чому не. Якщо я звичайний мешканець це розумію, а ти ні, то журналізм у нас на рівні закинути не вентілятор раді клікбейту. Фу фу фу.
TarasS
26 Тарас (TarasS)   • 18:09:38, 23.04.2018 [Материал]

"Стосовно розливів, думаю коли не буде такого сильного вітру і азарт дітей заслоняти ногою струю чуток спаде, то і розливатись буде менше."

Ну, ти собі думай і фантазуй, це не заборонено. :) А ми побачимо у вересні, що залишиться від цієї плитки, яка не просихатиме.
RaID
32 Сергій (RaID)   • 21:36:02, 23.04.2018 [Материал]

А чого чекати. Сьогодні зранку коли ця новина з'явилась - я зайшов на вебку і побачив на власні очі що ніякий струмочок не біжить від фонтана вулицею як у день запуску.
unlike
7 Игорь (unlike)   • 08:58:57, 23.04.2018 [Материал]

Настільки неадекватний журналіст (читай "д@біл"), що в мене навіть слів не хватає охарактеризувати цей допис. Я вважаю даний фонтан дуже креативним, такий самий бачив в Львові не далеко від Старгороду на Митній площі, і всі там в захваті від нього. Чому ж деякі житомиряни настільки убогі в своїх поглядах, можливо в них грає совок в одному місці з їх монументальними спорудами?
P.S. Лвівьяни більш адекватно відреагували на такий же фонтан, що не так з нашими людьми? https://lviv.vgorode.ua/news/transport_y_ynfrastruktura/263640-na-ploschi-mytnii-oblashtuuit-modernovyi-sukhyi-fontan
Mira
16 Irina (Mira)   • 09:50:05, 23.04.2018 [Материал]

И в Киеве такие фонтаны есть,и всем нравятся.
Юрко
17 Градовський (Юрко)   • 10:13:37, 23.04.2018 [Материал]

В логовє хунти?
mvg-ztukr
20 Берия-Джорджикия (mvg-ztukr)   • 11:00:23, 23.04.2018 [Материал]

У в кубле пш-пш-пш
current_user
8 Current User (current_user)   • 09:09:20, 23.04.2018 [Материал]

Краще б пан Стрільчик поцікавився будівництвом садових будиночків біля жіночого монастиря.
TarasS
28 Тарас (TarasS)   • 18:17:30, 23.04.2018 [Материал]

Ти вже поцікавився? І що там?
waawz
9 Vlad (waawz)   • 09:12:47, 23.04.2018 [Материал]

Для спекотної погоди цей фонтан саме то. Це що нема про що більш писати? Висунь свого носа за межі Михайлівської і стартуй.
LolaBunny
11 Lola Bunny (LolaBunny)   • 09:23:04, 23.04.2018 [Материал]

Вот меня больше интересует, что
1. Почему некоторые думают, что какаться на роликах/скейтах/велосипедах можно по тому месту где стеклышко в фонтанах.
2. Ливневки на Михайловской плохие. Когда дожди, то ощущение такое, что идешь в воде.
3. Почему на Михайловской (на плитке) жирный пятна и никто не моет их спец. средствами. А если и моется (не уверена, что спец. средством), то громадной фурой и в час пик?
"Что не так с людьми?"
mvg-ztukr
12 Берия-Джорджикия (mvg-ztukr)   • 09:24:52, 23.04.2018 [Материал]

Шо самое интересное - шо фонтан действительно ХОРОШИЙ. Вот разлив воды, но летом оно даже таки и неплохо, не будет казаться так жарко на улице. А насчет помыться и носков - то каждый из-под себя судит
Юрко
14 Градовський (Юрко)   • 09:38:30, 23.04.2018 [Материал]

Ти підтримуєш хунту???
mvg-ztukr
21 Берия-Джорджикия (mvg-ztukr)   • 11:02:03, 23.04.2018 [Материал]

Хунта - это ты, Тарасс, Олег Руденко, Марина и ещё несколько. А остальные люди в Житомире - нормальные.
Юрко
33 Градовський (Юрко)   • 09:35:34, 24.04.2018 [Материал]

Тобто, Сухомлин, Гундич, Зубко, Порошенко - вже не хунта???)))
TarasS
40 Тарас (TarasS)   • 12:50:37, 25.04.2018 [Материал]

"А остальные люди в Житомире - нормальные"

Астальніє ждут Путіна і Рассію, но малчат. Паетаму в Житомірє такая мйортвая тішина.
TumBaUmba
13 TumBaUmba (TumBaUmba)   • 09:37:44, 23.04.2018 [Материал]

Не знаю почему все так довольны подобным фонтаном, но ни мне вчера, ни моему ребёнку фонтан совсем не понравился...сплошные потеки и постоянно машина наполняла его водой...как-то всё не эстетично...хотя у каждого свое мнение
Юрко
15 Градовський (Юрко)   • 09:38:50, 23.04.2018 [Материал]

Мабуть гроші гаспадіна Бєлєні розікрали)
1-10 11-17
Оголошення на ЖЖ інфо: