Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Май » 31 » 12:19:20

Житомирські депутати прийняли обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді

31.05.2018, 12:19:20 2091 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомирські депутати прийняли обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді

На 16-й сесії обласної ради 31 травня депутатський корпус прийняв обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки. За неї проголосувало 46 депутатів.

Дана програма має на меті забезпечити комплексну та цілеспрямовану роботу органів державної влади, місцевого самоврядування, освітніх закладів, громадських організацій щодо виховання громадянина – патріота України, формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, утвердження любові до Батьківщини, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради. 

Програмою передбачено впровадження низки заходів, які сприятимуть підвищенню рівня національно-патріотичного виховання молоді.

У програмі наголошується, що формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей та молоді повинно здійснюватися на прикладах героїчної боротьби Українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності.

Також національно-патріотичне виховання має здійснюватися на прикладах мужності та героїзму учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

У національно-патріотичному вихованні дітей та молоді важливо використати і виховний потенціал, пов’язаний із героїзмом українців, які боролися в рухах опору нацистській Німеччині та її союзникам під час Другої світової війни 1939-1945 років; учасників міжнародних операцій з підтримки миру і безпеки; державотворців Житомирської області таких як Олег Штуль, Бульба-Боровець, Олег Ольжич тощо; учасників ОУН УПА, УНР тощо.

Також одним із важливих чинників національно-патріотичного виховання має бути шанобливе ставлення до пам’яті про жертв комуністичного та інших тоталітарних режимів в Україні, зокрема жертв Голодомору, політичних репресій і депортацій.

Фінансуватиметься програма з обласного бюджету. Загальний обсяг її фінансування на 4 роки становить понад 1,8 млн грн, зокрема на 2018 рік планується виділити понад 430 тис. грн.

1aaaacec16 16


Тэги: программа, сессия облсовета, дети

Схожі новини:


Комментариев: 1
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 13:03:47, 31.05.2018 [Материал]

"державотворців Житомирської області таких як Олег Штуль, Бульба-Боровець, Олег Ольжич тощо; учасників ОУН УПА, УНР тощо"

Це хто писав? Що за ідіот? "ОУН УПА" не існує, а що таке учасник УНР??? Ідіоти кончені, УНР - то держава.
Оголошення на ЖЖ інфо: