Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2018 » Май » 31 » 16:59:55

На Житомирщині буде утворено дві нові ОТГ

31.05.2018, 16:59:55 2884 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
На Житомирщині буде утворено дві нові ОТГ

Депутати 31 травня під час 16-ї сесії обласної ради підтримали зміни до перспективного плану формування територій громад Житомирської області. За створення нових громад проголосувало 56 депутатів.

На Житомирщині буде утворено ще дві нові об’єднані територіальні громади - Гришковецька селищна територіальна громада та Райгородоцька сільська ОТГ. Обидві громади розташовані на території Бердичівського району, -  повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Також дві вже діючі ОТГ розширили власні межі. Зокрема, до Краснопільської сільської об’єднаної територіальної громади, що у Чуднівському районі, вирішила приєднатися Жеребківська сільська рада, а до складу Коростишівської ОТГ увійдуть Стрижівська та Вільнянська сільські ради.

У подальшому Житомирська облдержадміністрація має подати рішення сесії обласної ради до Кабінету Міністрів України для затвердження в установленому порядку, а також подати в Центральну виборчу комісію рішення рад про об’єднання та приєднання територіальних громад для призначення у них місцевих виборів.

Нагадаємо, що наразі на Житомирщині створено та діють 46 об’єднаних територіальних громад. Децентралізацією охоплено майже 60% території області, де створені ОТГ. У рейтингу областей щодо формування об’єднаних територіальних громад Житомирська область посідає 1 місце.


Тэги: облсовет, ОТГ, депутаты

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: