Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Прості та дієві секрети догляду за тілом в домашніх умовах

Автор: Світлана Прокоф'єва, 22.05.2021, 11:25:19 Прості та дієві секрети догляду за тілом в домашніх умовах

Кожна людина хоче відтягнути процес старіння чим подалі. А секрет молодості, насправді, давно всім відомий - це регулярна турбота про своє тіло. Це і зволоження, і живленні, і очищення, і тонізація. Для того, аби з легкістю та задоволення робити всі ці домашні процедури необхідно мати під рукою хороші аксесуари, широкий асортимент яких, Ви можете знайти за посиланням https://www.watsons.ua/uk/aksesuari/. Всі бажані процедури можна виконати в домашніх умовах без регулярного відвідування салонів краси, і результат буде нічим не гірший. Головне мати під рукою всі атрибути для їх проведення. 

Догляд за волоссям

Стан волосся залежить від якості навколишнього середовища, чим більше заводів, а відповідно забруднення, тим частіше жирніє волосся та стає сухим. Саме тому турботу про харчування та правильно підібрані засоби для волосся дещо рятують ситуацію. Для початку потрібно визначити тип шкіри голови (сухий, жирний чи нормальний) та відштовхуючись від цього обрати шампуні, маски, бальзами та ополіскувачі. Також важливим аспектом догляду є підібраний гребінець для волосся. Є щітки безпосередньо для розчісування, які не пушать волосся і це масажні щітки. Також, рекомендуємо обирати гребінці із дерева.

Догляд за тілом

Повноцінний догляд за тілом можливий у домашніх умовах  і нічим не гірший від салонного. Різноманітні стародавні рецепти говорять нам про прийняття ванн з ефірними маслами, що живлять та зволожують шкіру,  а що заспокоюють нервову систему. Також під час прийняття ванн рекомендуємо користуватися скрабами та пілінгами, які очищають верхній шар шкіри від ороговілих частинок та лущення. Аби підсилити ефект скрабування, рекомендуємо робити сухий масаж в домашніх умовах. Що таке сухий масаж? На розпарене тіло нанести скраб та використовуючи щітку для сухому масажу легкими круговими рухами розтерти засіб по тілу протягом 1-2 хвилини та змити теплою водою. Такий масаж ще буде хорошою профілактикою утворення целюліту. 

Догляд за руками та нігтями

Манікюр та педікюр вже не ознака розкоші,  а показник охайності жінки та чоловіка. Для того, аби мати доглянуті нігті потрібно одного разу придбати всі необхідні аксесуари для догляду за нігтями і навчити ними правильно користуватися. Базовий набір для манікюру має бути у такому складі: пилочка, щипці для кутикули, манікюрні ножиці, дерев’яні палички та декоративні лаки. 

Шкіра на руках часто показує справжній вік та показує перші ознаки старіння. А відбувається це через недостатнє та нерегулярне зволоження. Тому крем для рук обов’язково і завжди має бути у Ваші сумочці.

Також, необхідно позбутися поганих звичок, якщо хочете виглядати бездоганно, а саме:

  • Звичка гризти нігті та кутикулу зубами, що може спровокувати проникнення бактерій чи різноманітних інфекцій у нігтьову пластину.
  • Мийте посуд у рукавичках. Уявіть собі миючий засіб з легкістю розчиняє жир на сковорідці, а що він може зробити із ніжною шкіру та нігтьовою пластиною? 
Автор: Світлана Прокоф'єва, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 22.05.2021 | Переглядів: 1116 | красота, мода, Здоровье, косметика

Читайте також на цю тему: