Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Війна в Україні » 2006 » Апрель » 10 » 11:26:09

На Житомирщине готовят миротворцев которых отправят в Косово

10.04.2006, 17:56:09 9136 0
На Житомирщине готовят миротворцев которых отправят в Косово

Військовий полігон на Житомирщині перетворився на тренувальний майданчик для українських миротворців, що влітку вирушать до Косова. Вояків навчають в умовах наближених до бойових.

Чотири місяці у постійних навчаннях на полігонах. Так готують українських миротворців, які у липні вирушать до Косово. У навчальному центрі на Житомирщині намагаються створити умови максимально близькі до тих, що очікуватимуть наших вояків на Балканах.

На перший погляд цивільного - військові тут ніби граються у війну. Створюють імпровізовані блок-пости. Перевдягають колег у терористів, яких згодом знешкоджують. Катаються на бронетехніці та стріляють на всі боки, не шкодуючи патронів. Люди ж у погонах бачать все інакше. Участь у боях з умовним супротивником для них неоціненний досвід, кажуть учасники навчань. Адже отримані навички збережуть життя бійцям у реальних сутичках. Навіть вояки, які побували не в одній гарячій точці,  визнають потребу у таких навчаннях.

Руслан Подейко, молодший сержант:
- З тієї пори коли готувався на Сьєра-Леоне набагато змінилась підготовка, підвищилась, так би сказать, тяжкість підготовки. Професіоналізм від цього росте. Ну як кажуть: "Тяжко в навчанні - легко в бою."

У нинішніх навчаннях зібраний весь попередній досвід українських миротворчих місій, запевняють військові. Солдата, що за кілька місяців потрапить у неспокійний регіон, готують до будь-яких ситуацій.

Василь Бондарчук, заступник командувача 8 армійського корпусу:
- Це патрулювання, це охорона важливих об'єктів, спілкування з місцевим населенням і ще один з елементів це виконання вправ стрілецької зброї.

Пройти таку ретельну підготовку та потрапити за кордон бажають чимало вояків. Про те, що до Косова  їх кличе зарплата, вп'ятеро більша за ту, що платять в Україні, ніхто з потенційних миротворців не говорить. Запевняють - їдуть винятково заради підвищення свого професійного рівня.

Юрій Косяк, рядовий:
- Я не знаю як на рахунок фінансових мотивів. Більше підготовленість у виконанні професійного обов'язку.

Володимир Брацюк, рядовий:
- В першу чергу це захист людей. В другу чергу самому даже цікаво буть присутнім, бачити все на свої очі.

До відльоту майбутніх миротворців у Косово лишається три місяці. Майже весь цей час вояки продовжуватимуть тренування. Після них, склавши іспити, вирушать на шість місяців на Балкани.

Роман Недзельський, Тарас Бурмич, 5 канал


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: