Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2006 » Апрель » 14 » 16:29:02

В Новоград-Волынском появится новый праздник - День друга

14.04.2006, 18:02:02 11986 0
В Новоград-Волынском появится новый праздник - День друга

Молодіжну раду у Новограді-Волинському було створено напередодні виборів. Цей факт мимоволі поділив її шанси на існування: або рада діятиме і піклуватиметься справами молодіжної галузі, або, враховуючи невдалий досвід попередників, після виборів відійде до історії... Так часто трапляється у нашій державі — коли щось створюють «під вибори», здебільшого з метою піару когось або чогось.

Не секрет, що саме активізація життя, зумовлена виборчою кампанією, стала передумовою появи молодіжної ради у нашому місті. До її складу увійшли 14 активних юнаків та дівчат — представники студентських навчальних закладів, учнівського парламенту та молодіжних організацій політичних партій. 4 квітня відбулося перше засідання членів ради. Як кажуть, скептики тут відпочивають — у нашому місті подекуди і після виборів вирішуються справи.

На дебютному робочому засіданні молодіжний актив вирішив написати звернення до міського голови М.П. Боровця з проханням включити до складу виконкому міської ради свого керівника — Андрія Соколюка. Таке рішення аргументували тим, що у виконавчій владі міста бракує тих, хто повинен дбати про інтереси молоді. До речі, були часи, коли ціла депутатська комісія займалася молодіжними питаннями...

Члени молодіжної ради розуміють: аби презентувати себе, вони мають організувати цікаві для молоді та корисні для громади акції. Тому пропонували долучитися до прибирання берегів Случі, «окультурити» фортецю, або відновити спортивні майданчики. Зрозуміло, що коштів у молодіжної ради немає, тому заявити про свою дієвість її члени врешті-решт вирішили, залучивши активну молодь до прибирання пляжу біля рятувальної станції. Завідуючий відділом з питань розвитку фізичної культури, спорту і туризму міськвиконкому Володимир Гамма, який також був присутній на засіданні, запропонував ще й облаштувати тут майданчик для пляжного волейболу. У Житомирській області такі майданчики є лише у Коростені.

Якою б активною не була молодь, вона любить відпочивати, у зв’язку з цим Володимир Гамма поділився ще однією оригінальною ідеєю — започаткувати у місті свято для тих, хто цінує дружбу — День друга. Цьому задуму вже не один рік, а ініціативна молодь, яка шукає ідеї для втілення енергії, могла б нарешті його реалізувати. Члени молодіжної ради з ентузіазмом сприйняли пропозицію і пообіцяли взятися за її втілення.

Юлія КЛИМЧУК, Звягель

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: