Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2006 » Апрель » 25 » 18:13:47

Шелудченко подала в суд на житомирскую избирательную комиссию

25.04.2006, 18:13:47 6007 0
Шелудченко подала в суд на житомирскую избирательную комиссию

Кандидат в мэры Житомира Вера Шелудченко оспаривает в Житомирском апелляционном суде решение городской избирательной комиссии о признании выборов мэра недействительными.

Об этом "Українським Новинам" сообщил представитель пресс-службы блока "Наша Украина", который поддерживает кандидатуру Шелудченко на выборах.

"Заседание суда запланировано на 16:00 сегодня (вторник)", - сказал представитель пресс-службы.

Напомним, что 30 марта Житомирский горизбирком признал выборы мэра в Житомире недействительными, удовлетворив заявление кандидата в мэры Владимира Заеца, который считал, что был поставлен в неравные условия с другими кандидатами, поскольку для ведения предвыборной агитации ему оставалось всего 17 дней.

Шелудченко зарегистрирована на выборы мэра как самовыдвиженец. На выборах ее поддерживал блок "Наша Украина".

Житомиряни йдуть до Києва шукати правду

Більше двохсот житомирян виїхали сьогодні у Київ до Секретаріату Президента та Генеральної прокуратури з проханням негайного втручання в зухвалий правовий "безпредєл" навколо виборів мера, організований чинним міським головою Житомира.

Фактична переможниця виборів,"нашоукраїнка" Віра Шелудченко не оголошується міським головою Житомира. Численні запити та позови в Прокуратуру та інші органи, всупереч Конституції та чинному законодавству, ігноруються.

За словами заступника голови Житомирської організації партії "Наша Україна" Ярослава Долгих, дії житомирського міського тервиборчкому не просто беззаконні, вони не піддаються жодному правовому аналізу. "Їхню безглуздість легко продемонструвати на дуже простому прикладі – ТВК почала процес перерахунку бюлетенів по виборам міського голови, які ця ж ТВК визнала недійсними. Чим керуються члени тервиборчкому, які голосують за перерахунок на "недійсних" (з їхньої ж точки зору) виборах зрозуміти неможливо. Цьому зухвалому правовому "безпредєлу" є одне пояснення – заангажованість та правове свавілля чинної міської влади та підконтрольної їй ТВК перейшло усі можливі й неможливі межі", - сказав Ярослав Долгих. Цією акцією житомиряни хочуть привернути увагу громадськості на беззаконня, яке чиниться у їхньому місті й сподіваються на оперативне реагування Генпрокуратури.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: