Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2006 » Май » 31 » 18:54:18

Обращения депутатов Житомирского городского совета к Президенту Украины Ющенко В.А.

31.05.2006, 18:54:18 12624 0
Обращения депутатов Житомирского городского совета к Президенту Украины Ющенко В.А.

Обращения депутатов Житомирского городского совета к Президенту Украины Ющенко В.А. в связи с нарушением Конституции Украины, прав человека и гражданина, членов территориальной общины г. Житомира


Шановний Вікторе Андрійовичу!

Після проведення виборів 26.03. 2006 року до Верховної Ради України, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів люди чекають зрозумілого завершення виборчої кампанії, належної роботи органів місцевого самоврядування, направленої на забезпечення нормальних умов проживання, дотримання прав і свобод людини та громадянина, принципу верховенства права, вдосконалення демократичних інститутів в суспільстві.

Через місяць після проведення виборів, після багатьох судових засідань постановою апеляційного суду Житомирської області від 25.04.2006 року зобов’язано територіальну (міську) виборчу комісію по виборах депутатів Житомирської міської ради та Житомирського міського голови скасувати свою постанову від 30.03.2006 року про визнання виборів Житомирського міського голови недійсними та офіційно оприлюднити в місцевих друкованих засобах масової інформації результати виборів Житомирського міського голови, що відбулися 26.03. 2006 року.

Незважаючи на названу постанову апеляційного суду Житомирської області ухвалою Корольовського районного суду м.Житомира від 15.05.2006 року з метою забезпечення позову одного з кандидатів на посаду міського голови зупинено без достатніх на то підстав дію рішень, прийнятих на двох пленарних засіданнях першої сесії Житомирської міської ради п’ятого скликання від 26.04.2006 року та від 11.05.2006 року і зупинено виконання Шелудченко Вірою Тимофіївною повноважень Житомирського міського голови.

Територіальна (міська) виборча комісія по виборах депутатів Житомирської міської ради та Житомирського міського голови своєю діяльністю, а в окремих випадках бездіяльністю, при сприянні Корольовського районного суду м.Житомира домагається визнання недійсними нею ж встановлених протоколом від 26.04.2006 р. результатів ви-борів, згідно якого Житомирським міським головою обрано Шелудченко В.Т.

Просимо звернути увагу, що всі позови, подані до Корольовського районного суду м.Житомира від імені переможця виборів члена Політичної партії “Народний Союз Наша Україна” Шелудченко В. Т. та її опонентів, вирішуються на користь останніх при наявності названої постанови апеляційного суду Житомирської області від 25.04.2006 року. Більшість з цих  судових рішень уже визнана апеляційним судом Житомирської області незаконними.

Останні судові ухвали і рішення серйозно дестабілізують роботу не лише новообраного міського голови, але й міської ради нового скликання, блокуючи, по суті, всю її діяльність. Створюється в місті кризова ситуація, коли органи місцевого самоврядування не можуть здійснювати свої конституційні повноваження в нормальному режимі по управлінню містом.

Судові слухання обіцяють бути тривалими, а послідовність їх розгляду свідчить про небажання першої судової інстанції розглядати основну з них, яка стосується законності постанови територіальної (міської) виборчої комісії по виборах депутатів Житомирської міської ради та Житомирського міського голови від 29.04.2006 року №10 про призначення повторних виборів Житомирського міського голови. Названа постанова виборчої комісії не лише приймалася з грубими порушеннями Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, але й містить очевидні ознаки маніпуляцій з результатами проведеного комісією перерахунку голосів на окремих дільницях.

Змушені звернутися до Вас, як до гаранта додержання Конституції та законів України, з метою забезпечення верховенства права, законних прав та інтересів членів територіальної громади м.Житомира. Одночасно просимо при наявності можливостей прийняти в зручний для Вас час групу депутатів Житомирської міської ради  в кількості 3-5 чоловік з метою роз’яснення суспільно-політичної ситуації в місті.



Головуючий на сесії,
депутат Житомирської
міської ради                                                           О.М.Круківський

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: