Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2007 » Ноябрь » 16 » 11:08:36

Ющенко и Янукович откроют памятник жертвам Голодомора в Житомирской области

16.11.2007, 11:30:59 8916 0
Ющенко и Янукович откроют памятник жертвам Голодомора в Житомирской области

У заходах по вшануванню жертв Голодомору на Житомирщині планується участь Президента та Прем’єр-міністра України, зокрема, у відкритті пам’ятника жертвам Голодомору в смт Попільня 20 листопада.

Про це «Журналу Житомира» поінформував заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов.

На розширеному засіданні координаційної ради за участю голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Забели 15 листопада було проаналізовано стан виконання плану заходів у зв’язку з сімдесят п’ятими роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Керівник області зазначив, що робота по належному вшануванню жертв Голодомору не має обмежуватися разовими акціями. «Трагедія народу – це не привід для гучних звітів. Біль і горе тих жорстоких років мають бути усвідомлені нинішніми та майбутніми поколіннями українців», - підкреслив Юрій Забела.

На засіданні координаційної ради було відзначено належну організацію роботи щодо підготовки до 75-річчя Голодомору в Брусилівському, Баранівському, Володарсько-Волинському, Ємільчинському, Коростишівському, Любарському, Малинському, Народицькому, Новоград-Волинському, Радомишльському, Романівському, Ружинському, Овруцькому, Червоноармійському, Черняхівському, Чуднівському районах, містах Бердичів, Коростень.

Керівникам міст та районів області доручено, зокрема:
  • до кінця 2007 року сформувати редколегії «Книг пам’яті» міст та районів, скласти списки мешканців районів та міст Житомирської області, що постраждали від Голодомору 1932-1933 років в Україні;
  • надати допомогу мешканцям області, які пережили Голодомор;
  • провести в кожному населеному пункті, де були жертви внаслідок голодоморів, жалобні мітинги за участю керівників районних органів влади та установ.
24 листопада у населених пунктах області буде приспущено Державний Прапор України, обмежено проведення розважальних заходів, внесені відповідні зміни до програм радіо та телебачення. О 16.00 на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу буде оголошено хвилину мовчання, на цей час зупиниться рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. Потім розпочнеться Всеукраїнська акція «Запали свічку!».

У засіданні координаційної ради також взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Сергій Тараненко, начальники управлінь облдержадміністрації, керівники міст та районів області, представники громадськості.

ДОВІДКА: Указ Президента України від 28.03.2007 року №250 «Про заходи у зв’язку з сімдесят п’ятими роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» та відповідне розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2007 року №149. Указ Президента України від 02.11.2007 року № 10/2007 «Про відзначення у 2007 році Дня пам’яті жертв голодоморів».

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: