Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2007 » Декабрь » 13 » 17:38:11

138 работников милиции искали двух сбежавших от родителей детей

13.12.2007, 17:38:11 8238 0
138 работников милиции искали двух сбежавших от родителей детей

12 грудня увечері до чергової частини райвідділу міліції зателефонувала схвильована жінка, жителька с.Кирилівка (Ружинський район, Житомирська область), яка повідомила про те, що пішли до школи і до цього часу не повернулися 10-річні діти Тетянка і Артем.

Хлопчик – як то кажуть, „сирота при живих батьках”, його мати залишила сина напризволяще та подалася десь на південь нашої країни, прокуратурою Ружинського району розглядається питання про позбавлення її батьківських прав. А батько чи взагалі й знає його існування сина, принаймні, дитина його не пам’ятає. Отож, заявниця, далека родичка Артема, є його опікуном і якраз оформлює документи на всиновлення хлопчини.

Дівчинка – жителька с.Ярославка Ружинського району, напівсирота, її мати померла, а вихованням займається батько. У їхній сім’ї, окрім Тетяни, є ще троє дітей, проте вони вже дорослі й живуть окремо. Тетяні не зовсім імпонують батьківські методи виховання, вона вважає їх занадто жорсткими. Нерідко за якісь дитячі витівки отримувала від батька «прочухана». Свій протест дитина висловлює втечами з дому вже не вперше. Хоча далеко йти від рідної домівки вона все-таки не ризикувала.

Тетяна і Артем – однокласники, товаришують між собою, жаліються один одному на свої проблеми. Про це знають всі у школі та у їхніх селах. А тому ні в кого не виникло жодних сумнівів, що діти зникли разом.

Працівники міліції одразу ж зреагували на тривожне повідомлення, і кинули усі сили на пошуки зниклого хлопчика. На розшукові заходи було залучено 138 міліціонерів, у тому числі військовослужбовці внутрішніх військ МВС та працівники райвідділів сусідніх з Ружинським районів та 20 одиниць автотранспорту. Правоохоронці відпрацьовували околиці сіл, у яких проживають розшукувані, та населені пункти, що знаходяться поблизу. У пошуках маленьких втікачів міліціонери з особливою ретельністю „прочісували” лісопосадки. Заходи тривали упродовж всієї ночі.

Тетяну і Артема знайшли вранці 13 грудня с. Ярославка. Працівникам міліції діти розповіли, що вчора, як завжди пішли до школи, а після закінчення уроків трохи забарилися. Побоюючись, що дома на них будуть сваритися, вони вирушили до села навпростець через поля. А оскільки дорога була неблизька, заблукали у вечірніх сутінках. Ніч застала дітей вже у с.Ярославка. Вимучені дорогою, напівголодні й добряче промерзлі вони знайшли собі прихисток на одному із сіносховищ, де й залишилися ночувати.

Наразі Артема і Тетяну повернуто до близьких. Працівниками міліції вжито заходів щодо остаточного позбавлення батьківських прав матері хлопчика. А відносно Тетянчиного батька складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.184 (Неналежне виконання батьківських обов’язків) КУпАП. Самі ж маленькі втікачі, звичайно ж, пообіцяли більше ніколи не залишати рідних домівок. Проте, напевно, це вже буде залежати від ставлення до них з боку дорослих.

На жаль, подібні історії не є одинокими. Упродовж року працівниками кримінальної міліції у справах дітей зареєстровано 289 випадків залишення неповнолітніми своїх домівок. На обліки в органи внутрішніх справ у поточному році поставлено 948 дітей. За неналежне виконання батьківських обов’язків складено понад 860 протоколів, ще 79 – за жорстоке поводження з дітьми. У служби у справах неповнолітніх направлено 129 матеріалів про позбавлення батьківських прав. Цифри шокуючи, чи не так?

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: