Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2007 » Декабрь » 21 » 18:09:59

Студенты Житомирского музыкального училища выступили с концертом в Бердичеве. ФОТО

21.12.2007, 11:32:59 7705 0
Студенты Житомирского музыкального училища выступили с концертом в Бердичеве. ФОТО

У день Святого Миколая до Бердичівської музичної школи приїхали викладачі та студенти Житомирського музучилища імені Віктора Косенка.

Вони виступили з монографічним концертом, присвяченим 165-й річниці від дня народження та 95-й - від дня смерті великого українського композитора Миколи Лисенка. Ведучий програми Володимир Киреєв називає міську музичну школу "альма-матер" багатьох зірок у світі мистецтва.

Володимир Киреєв, заст. директора Житомирського музичного училища ім. В. Косенка: "Дві випускниці Бердичівської музичної школи будуть брати участь у цьому концерті. Одна - студентка вокального відділу, друга - хорового відділу. Ви отримаєте насолоду. Це наш перший виїзд. Ми вже дали концерт у Житомирі. Він пройшов із великим успіхом. Ми вирішили приїхати до Бердичева, звідки студентки взяли свій музичний початок - від своєї маленької Батьківщини".

4 роки тому у Житомирському музичному училищі відкрили відділ вокального співу. Саме у цьому жанрі на концерті прозвучали твори Миколи Лисенка "Хустиночка", "Садок вишневий", пісня Наталки Полтавки з однойменної опери та інші. До літературного путівника програми увійшли вірші Тараса Шевченка. З народними піснями "Дощик" та "Лугом іду, коня веду" в обробці основоположника української класичної музики виступила студентка обласного училища, бердичівлянка Дарья Тодосова. Зараз вона навчається майстерності у викладача музичного училища Олени Цапко. Заслужена артистка України пишається своїми вихованками, нашими землячками.

        


Олена Цапко, заслужена артистка України: "Випускниця вашої Бердичівської музичної школи стала лауреатом конкурсу "Молоді голоси" в Києві. Це Лілія Духновська. Це моя учениця, я готувала її до консерваторії. Вона продовжує традиції музичної школи міста Бердичева".

Олена Цапко дарувала Бердичеву та його талановитим людям романси Миколи Лисенка під акомпанемент викладача училища Тетяни Пономарьової. Свій виступ розпочала з "Айстр" на слова Олександра Олеся. З особливою теплотою та захопленням Олена Цапко говорить про колектив Бердичівського музичної школи, його творчі надбання та перспективи, сообщает телеканал ВІК.

Олена Цапко, заслужена артистка України: "Коріння ваше музичне багатюще. Давайте і надалі плекати кадри, вирощувати, щоб співали не лише у Бердичеві та Житомирі, а й по всій Україні, по всьому світові. У вас є для цього всі можливості. Піднімайте таланти, хай вони йдуть, дай Боже, до Олімпу музичного!"

        


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: