Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Январь » 10 » 00:10:19

План заходів з відзначення Дня Соборності України

10.01.2008, 10:52:40 6630 0
План заходів з відзначення Дня Соборності України

Житомирською облдержадміністрацією спільно з обласною радою розроблено план заходів, які пройдуть на теренах області в рамках відзначення Дня Соборності України.

Про це повiдомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Зокрема, передбачено проведення урочистих зборів у кожному районі та місті, покладання квітів до пам’ятників видатних політичних та державних діячів, у тому числі – до меморіальної дошки першому Президенту УНР Михайлу Грушевському, меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола, пам’ятників Тарасові Шевченку, Іванові Франку, пам’ятнику жертвам голодомору „Сумуючий ангел” (м Житомир), пам’ятному знаку Героям-учасникам Зимового походу в містечку Базар Народницького району та інших.

В Житомирі святкові урочистості з нагоди Дня соборності за участю керівників області, міста Житомира, науковців, представників громадськості відбудуться 22 січня в Житомирській обласній філармонії.

Також із нагоди Дня Соборності України в усіх навчальних закладах області, військових частинах пройдуть тематичні лекції, семінари, науково-практичні конференції, „круглі столи”, присвячені історії національно-визвольних змагань початку ХХ століття в Україні. Учні усіх шкіл області активно долучаться до проведення всеукраїнської акції – відкритих уроків на тему „Діти єднають Україну”.

Упродовж січня в закладах культури області відбудуться тематичні культурно-мистецькі акції, виставки-конкурси художніх робіт. У музеях та бібліотеках буде відкрито експозиції, присвячені вшануванню пам’яті видатних діячів Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки; організовано книжкові виставки, читацькі конференції. В обласному державному архіві працюватиме експозиція архівних документів та фотоматеріалів, присвячена 89-й річниці проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР та 90-річчю першого українського уряду. З метою поглиблення знань про цей особливий період в історії нашої країни для населення області буде організовано зустрічі з провідними науковцями краю, відбудеться демонстрація тематичних кінофільмів.

У рамках підготовки до визначної дати райдержадміністраціям та міськвиконкомам рекомендовано звернутися до релігійних організацій області з пропозицією провести молитву за Україну з нагоди Дня Соборності України.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: