Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2008 » Март » 6 » 11:51:13

У Житомирі пройде Всеукраїнський шкільний Чемпіонат по футболу

06.03.2008, 12:03:56 6177 0
У Житомирі пройде Всеукраїнський шкільний Чемпіонат по футболу

З 1 березня в 64 містах України, серед яких є і Житомир, стартує третій Всеукраїнський Чемпіонат по футболу серед школярів «DJUICE ГОЛ 2008».

Як повідомили «Журналу Житомира» організатори чемпіонату, кожен учень 6-9 класів із загальноосвітніх шкіл, який любить грати у футбол, зможе взяти участь в загальнонаціональних змаганнях і виграти головний приз - поїздку до Італії. Особливість нинішнього сезону - відтепер в змаганнях будуть задіяні і дівчатка. Перші ігри вже відбудуться 15 березня.

Цього року юні футболісти з майже 2 300 шкіл зі всієї України протягом трьох весняних місяців боротимуться за право вважатися кращою шкільною футбольною командою України. Як і в попередні сезони, мета Чемпіонату - сприяння популяризації здорового і активного способу життя серед молоді і впровадженню фізичної культури і спорту в життя хлопців і дівчаток, зміцнення їх здоров'я, підготовка молоді до життя і трудової діяльності.

За роки існування Всеукраїнський шкільний Чемпіонат по футболу «DJUICE ГОЛ» посів важливе місце у житті українських школярів. Його включено до переліку обов’язкових заходів Міністерства освіти та науки України.

Всеукраїнський шкільний Чемпіонат складається з декількох інтегрованих міні-чемпіонатів: «DJUICE ГОЛ» - основний для хлопчиків; «DJUICE ФАН» - для дівчаток; конкурс стінгазет - загальне змагання для всіх фанів.

Чемпіонат проходитиме у декілька етапів: Кваліфікаційний, Міський, Регіональний і Національний - максимально приблизно до структури «справжнього» професійного футболу - по схемах ФІФА і олімпійською.

Фінальна гра відбудеться 17 травня в Києві на Майдані Незалежності, де змагатимуться переможці регіональних ігор - всього 4 команди. Цього ж дня визначиться переможець Чемпіонату підтримки.

Попередні сезони Чемпіонату продемонстрували яскраву активність і прагнення дівчаток підтримати свої футбольні команди. Тому в сезоні 2008 року стартує Чемпіонат груп підтримки «DJUICE ФАН 2008». Їх чекає цікаве артистично-танцювальне змагання за головний приз - можливість відвідати ексклюзивні уроки одного з провідних танцюристів України Владислава Ями.


Метою проведення Чемпіонату є:
  • впровадження фізичної культури і спорту в повсякденний побут юнаків та дівчат, зміцнення їхнього здоров’я, підготовка молоді до життя та трудової діяльності;
  • активізація фізкультурно-масової роботи в усіх ланках системи дорослого фізичного виховання, масового спорту і спорту вищих досягнень;

Міста проведення

Міста проведення Чемпіонату України розподіляються на чотири регіональні групи (всього 64 міста України, по 16 шкіл-міст з кожного регіону; в дужках вказане центральне місто регіону):
  1. I. Західний регіон (м. Львів) – Львів, Луцьк, Ковель, Дрогобич, Ужгород, Мукачеве, Івано-Франківськ, Калуш, Рівне, Дубно, Тернопіль, Чортків, Чернівці, Сторожинець, Хмельницький, Кам'янець-Подільський.
  2. ІІ. Північний регіон (м. Київ) – Київ, Житомир, Бердичів, Біла Церква, Вінниця, Жмеринка, Чернігів, Ніжин, Черкаси, Кіровоград, Новоукраїнка, Конотоп, Первомайськ, Южноукраїнськ, Умань, Бровари.
  3. ІІІ. Східний регіон (м. Харків) – Харків, Донецьк, Ізюм, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Луганськ, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Кременчук, Маріуполь, Макіївка, Краматорськ, Запоріжжя, Мелітополь, Кривий Ріг.
  4. ІV. Південний (м. Одеса) – Одеса, Миколаїв, Вознесенськ, Білгород-Дністровський, Цурюпінськ, Нова Каховка, Ізмаїл, Херсон, Каховка, Сімферополь, Керч, Євпаторія, Ялта, Котовськ, Севастополь, Феодосія.

Порядок проведення Чемпіонату «DJUICE ГОЛ 2008»

Чемпіонат «DJUICE ГОЛ 2008» триватиме з 28 лютого по 17 травня 2008 року та проводитиметься за Олімпійською та турнірною системами ФІФА у такі етапи:
І етап – «Кваліфікаційний» відбудеться 15-16 березня серед всіх зареєстрованих шкільних команд у 64-х містах України одночасно.
ІІ етап – «Міський» відбудеться 22-23 березня серед команд, що пройшли Кваліфікаційний етап.
III етап – «Регіональний» відбудеться 19 квітня у спортивних залах центральних міст чотирьох регіональних груп України серед команд-переможців Міського етапу: Західний регіон – м. Львів (16 команд), Північний регіон – м. Київ (16 команд), Східний регіон – м. Дніпропетровськ (16 команд), Південний регіон – м. Одеса (16 команд).
ІV етап – «Національний» (Фінал) відбудеться 17 травня у Києві на Майдані Незалежності серед команд-переможниць регіонального етапу. Переможцем Чемпіонату стане 1 футбольна команда.

Чемпіонат «DJUICE ФАН 2008» триватиме з 16 березня по 17 травня 2008 року та розподілятиметься на такі етапи:
  • І етап – «Міський» відбудеться 22 березня. Змагання проводяться у спортивних залах міст, в яких проводиться Чемпіонат, серед груп, які зареєструвалися до участі в Чемпіонаті «DJUICE ФАН 2008». Брати участь у Чемпіонаті груп підтримки можуть тільки ті групи, школи яких пройшли до Міського етапу за результатами Кваліфікаційного етапу футбольного турніру.
  • II етап – «Регіональний» відбудеться 19 квітня. Змагання проводяться у спеціальних залах центральних міст 4-х регіональних груп України серед груп, які перемогли на Міському етапі Чемпіонату «DJUICE ФАН 2008» у своєму місті
  • ІІІ етап – «Національний» (Фінал) відбудеться 17 травня у Києві на Майдані Незалежності серед команд-переможниць регіонального етапу «DJUICE ФАН 2008». Переможцем Чемпіонату стає 1 група підтримки.

Вимоги до складу команд:
Кількість команд від однієї школи обмежена: на Чемпіонаті одну школу може представляти лише 1 збірна команда з футболу. Команда повинна складатися з 7 гравців, 2 з яких є запасними, і тренера. До заявки про участь у Чемпіонаті включаються 7 гравців і тренер. Склад команди та вік гравців чітко визначені і змінам не підлягають.

Збірна команда школи повинна складатись з: 3 гравців -1995 року (6 клас), 2 гравців -1994 року (7 клас), 2 гравців -1993 року (8 клас).

Група підтримки повинна складатись з: 7 учасниць, 1993-1995 років та 1 тренера (хореографа чи уповноваженого представника батьківського комітету).

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: