Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Март » 19 » 14:01:49

Больше 20 граждан Румынии принудительно выдворены с Украины

19.03.2008, 14:01:49 3823 0
Больше 20 граждан Румынии принудительно выдворены с Украины

14 березня під час спільного відпрацювання в Житомирі, працівники патрульної служби та спецпідрозділу «Беркут» на житомирському Житньому ринку виявили групу іноземців - чоловіків, жінок і дітей.

Як повідомила «Журналу Житомира» прес-служба УМВС України в Житомирській області, надавати особисті документи для перевірки вони відмовились, відверто не бажаючи спілкуватися з правоохоронцями. Задля встановлення їх осіб усі іноземці були доставлені до райвідділу міліції.

З’ясувалося, що вони є громадянами Румунії, що підтвердилось наявними у них паспортами. Відносно іноземців було складено адміністративні протоколи за непокору законним вимогам працівників міліції. За порушення адміністративного законодавства України усім їм було скорочено термін перебування на території нашої держави до 15 березня поточного року.

Проте вже 16 березня до працівників Державтоінспекції, що працювали на постах автодороги Київ – Чоп, почали звертатися водії, повідомляючи про те, що на окремих ділянках траси автомобілі зупиняють невідомі та пропонують водіям придбати у них ювелірні вироби із золота та інші коштовності. Звичайно ж, самі громадяни вже обізнані з цим видом шахрайств, а тому й повідомили про це правоохоронців.

Працівниками ДАІ на 99 км автотраси Київ – Чоп було помічено три автомобілі марки «Фольцваген», що стояли на узбіччі з відкритими капотами. У салонах авто знаходились 11 пасажирів – п’ятеро чоловіків та по троє жінок і дітей. Під час перевірки документів у водіїв було з’ясовано, що вони є громадянами Румунії.

Для подальшої перевірки документів у пасажирів на предмет законності перебування на території України та причетності їх до скоєння шахрайств, усіх їх було доставлено до Коростишівського райвідділу міліції. Того ж дня до райвідділу було доставлено ще сімох громадян Румунії, які аналогічно попередній групі розташувались на узбіччі 116 км автотраси Київ – Чоп. Як з’ясувалося, затримані напередодні в Житомирі румуни, чомусь рухалися зовсім у протилежному напрямку від українсько-румунського кордону і, схоже, взагалі не збиралися залишати межі нашої держави.

За словами начальника ВГІРФО УМВС України в Житомирській області Анатолія Кальчука, відносно 18 румунів складено адміністративний протокол за ст. 203 (Порушення іноземцями правил перебування в Україні) КУпАП.

18 березня Житомирським обласним судом прийнято рішення про примусове їх видворення за межі держави із забороною в’їзду на її територію строком на 5 років. На його виконання усіх 18 дорослих та 3 неповнолітніх громадян Румунії в супроводі працівників міліції було доставлено до державного кордону України та Румунії.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: