Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Апрель » 24 » 15:26:03

Нардепи подерибанили 800 гектарів житомирської землі

24.04.2008, 15:26:03 4497 0
Нардепи подерибанили 800 гектарів житомирської землі

®
На останній «сесії» Житомирської облради розглянули більше 40 питань. Серед них, одним з ключових для бютівців стояло питання роздачі дозволів на використання 800 гектарів землі в Володар-Волинському і Романівському районах Житомирської області.

Зокрема фірмам, які пов'язують з відомим бізнесменом, нардепом від БЮТ Костянтином Живаго. Землі надані під розробку родовищ ельмініту (різновид рідкісноземельних металів), пише В'ячеслав Новицький, видання «ЧАС ПИК».

До речі, запаси родовищ ельмініту унікальні і є лише в 3 країнах світу: Америці, Мексиці й в Україні.

Також був дан дозвіл на розробку кар'єру нардепу від СПУ Олександру Баранівському в обмін на участь фракції СПУ на вчорашній „сесії” облради.

Як стало відомо виданню «ЧАС ПИК», лобіював земельні рішення в облраді нардеп від БЮТ, голова Житомирської міської організації БЮТ Олег Черпіцький, відомий своїми «політичними» талантами в цьому регіоні.

Коментуючи вчорашні події в обласній раді голова комісії з питань законності і прав людини Житомирської обласної ради Ярослав Долгих підкреслив: „Вчора в обласній раді не відбувалося сесії. Це були збори депутатів, що приймали рішення, які не мають юридичної сили. Всі вони будуть оскаржені. Готується звернення депутатів Верховної Ради України з різних фракцій в прокуратуру, яка дасть належну правову оцінку. Також незаконні рішення, що були прийняті на нелегітимній «сесії» будуть скасовані в судовому порядку”.







Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: