Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Май » 14 » 11:34:17

Госслужащего Житомирского исполкома задержали при попытке получения взятки в $19 тыс

14.05.2008, 21:51:23 4272 0
Госслужащего Житомирского исполкома задержали при попытке получения взятки в $19 тыс

У ході здійснення заходів, спрямованих на викриття механізмів харабництва у державних органах, Службою безпеки України спільно з Житомирською обласною прокуратурою припинено схему стягування хабарів за прийняття дозвільних рішень у сфері земельних відносин.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили в прес-центрі СБ України.

Як свідчать отримані матеріали, члени організованої злочинної групи, до складу якої входили державні службовці Житомирського міськвиконкому, пропонували свої послуги підприємцю за погодження експертного висновку при проведенні експертиз під час процедур виведення земельної ділянки у Житомирі під будівництво фітнес-клубу.

Ввечері 13 квітня ц.р. співробітниками СБУ під час здійснення спецоперації було затримано на „гарячому” при вимаганні та отриманні хабара у розмірі 19 тисяч доларів США співробітницю земельної комісії Житомирського міськвиконкому 28-річну Юлію К. і її спільника – посередника, 26-річного Дениса С. Після затримання вони зізналися, що гроші вимагали за дорученням одного з керівників Житомирського обласного управління земельних ресурсів.

13 квітня ц.р. стосовно затриманих осіб прокуратурою Житомирської області за матеріалами Управління СБУ порушено кримінальну справу за ч.2 ст.27 (види співучасників) та ч.2 ст.368 (одержання хабара, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Вирішується також питання про порушення кримінальної справи стосовно згаданого посадовця Житомирського обласного управління земельних ресурсів.

Наразі встановлюються інші епізоди протиправної діяльності державних службовців.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: