Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Июль » 7 » 09:05:26

В августе в Житомире откроется новая обласная поликлиника. ФОТО

07.07.2008, 09:05:26 7930 0
В августе в Житомире откроется новая обласная поликлиника. ФОТО

В серпні, в Житомирі планують відкрити нову обласну поліклініку. На семи поверхах медичного закладу щодня прийматимуть 1000 відвідувачів.

Накінець-то завершується епопея з будівництвом семиповерхової консультативно-діагностичної поліклініки, що почалася ще у 1992 році. Весь цей час головний лікар Житомирської обллікарні Михайло Борщівський наполегливо домагався фінансування будівництва цього вкрай важливого для поліщуків медичного закладу. Всього вдалося „вибити” майже 20 мільйонів гривень.

І ось все позаду – на початок серпня планується відкриття поліклініки, пише Сергій Юрченко редактор житомирської газети "20 хвилин".

- Вона настільки гарна ззовні, що один її вигляд вже буде лікувати хворих, - виказує своє враження 32-річна житомирянка Лілія Тимощук. – Й усередині я бувала -  приміщення охайне, просторе і світле. Хотілося б, щоб таких реальних справ було якомога більше. Тоді, може й життя покращиться. І хворіти будемо менше.

Необхідність у побудові нової поліклініки виникла ще два десятки років тому. Стара консультативна поліклініка, що розрахована на 500 відвідувань в день, давно вже змушена була приймати вдвічі більше хворих з усіх куточків області. В ній працює вісімдесят чоловік, що обслуговують обстеження за тридцятьма медичними спеціальностями.

- Збудована поліклініка буде вже не лише консультативною, а й діагностичною, - пояснює заступник головного лікаря обллікарні з поліклінічної роботи Сергій Шевченко. – Тут розмістяться сучасна лабораторія, відділення ультразвукової, функціональної та променевої діагностики, ендоскопічне відділення, обласний кардіологічний диспансер, ендокринологічний диспансер з реєстром хворих на цукровий діабет. Тобто тепер медичному персоналу буде значно простіше й комфортніше і ставити діагноз, і визначатися з лікуванням.

Нове приміщення поліклініки розраховане на обслуговування необхідної однієї тисячі відвідувачів в день. А за умовами праці для лікарів та обслуговуючого персоналу  відповідає найсучаснішим вимогам.

Спорудження і відкриття такої поліклініки – це подія не лише для Житомира чи навіть області. Це – подія всеукраїнського масштабу.

Тому на об’єкті побував заступник міністра охорони здоров’я З. Митник, який пообіцяв виділити вісім мільйонів гривень на придбання  медичного обладнання.

Обласна влада також надає постійну допомогу. Щотижня під головуванням першого віце-губернатора Володимира Загривого проводяться наради, на яких вирішуються питання доведення до остаточної готовності поліклініки. Зараз, наприклад, вже завозяться меблі. Важливо, що обласна рада на придбання медичної апаратури виділила ще два мільйони гривень з місцевого бюджету.

Всіляко сприяє у прискоренні відкриття нового медичного закладу і міська влада Житомира. Мер Віра Шелудченко особисто побувала тут і це дало позитивні результати. Прилежна вулиця Червоного Хреста теж ніби народилася заново: покладено новий асфальт, поставлено новий паркан, зроблено освітлення, облаштовано місце для паркування автомобілів тощо.

Багато підприємств та організацій доклало зусиль, щоб ця красуня-поліклініка якомога швидше почала функціонувати. Особливо варто відзначити генерального підрядника – ТОВ „Забудовник” і його керівника Олександра Дасіка.

Отже, незабаром Житомир і область очікує справжнє свято – відкриття сучасної поліклініки, що суттєво вплине на покращення стану нашого здоров’я.




Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: