Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Июль » 10 » 10:55:44

В Житомирской области состоялся съезд христиан-протестантов

10.07.2008, 10:55:44 5527 0
В Житомирской области состоялся съезд христиан-протестантов

Понад 3000 осіб взяли участь у відкритті XI загальнонаціонального з’їзду молоді Церкви Християн Віри Євангельської України (п’ятидесятників), який розпочався 9 липня поблизу м. Малин, Житомирської області.

В урочистому відкритті найчисельнішого молодіжного наметового табору християн-протестантів взяли участь не тільки вірні цієї Церкви, але й представники державної влади, українські політики та іноземні гості. Музичний супровід у перший день з'їзду здійснював об’єднаний український хор з понад 300 учасників із усіх областей України.

Як повідомила з місця події кореспондент РІСУ Олена Кулигіна, від імені Державного комітету України у справах національностей та релігій до учасників з’їзду звернувся заступник голови Держкомнацрелігій Микола Новиченко, який наголосив на зростаючій ролі у духовному відродженні українського суспільства євангельських християн. А присутній молоді, яка, за словами М.Новиченко, вже навчилась жити по-людськи, він побажав нести цю науку людям, жити на благо Богу і Україні.

Голова Християнсько-Демократичного Союзу народний депутат України Володимир Стретович, пригадуючи слова Дмитра Донцова, наголосив, що зробити Україну успішною можна лише повернувши її до Бога і сформувавши провідну українську верству. «Маю глибоке переконання, що найдостойніші провідники, які через декілька років прийдуть до управління Україною, знаходяться серед цієї молоді». Голова ХДС закликав молодих християн до активної участі у суспільно-політичному житті, до впливу на формування майбутнього українського політикуму і оздоровлення всього суспільства.

Докладніше про виклики та небезпеки, які сьогодні стоять перед Церквою, а особливо її молоддю, йтиметься в впродовж всього з’їзду, який триватиме до 16 липня. Планується участь у конференціях, богослужіннях і роботі секцій відомих проповідників і місіонерів із України, Німеччини і США, які поділяться своїм досвідом служіння з молодим поколінням християн.

Вже зараз наметові містечка, у яких мешкають делегати з’їзду, займають кілька кілометрів лісу, але остаточна кількість учасників табору ще невідома, оскільки щогодинно прибувають нові автобуси з різних куточків України.

Так, минулого року, коли відбувався десятий ювілейний з’їзд молоді християн віри євангельської, за підрахунками організаторів, загалом їх було близько 6 тисяч осіб.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: