Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Июль » 10 » 15:00:50

Японцы желают построить завод по переработке рапса в Житомирской области

10.07.2008, 15:00:50 8439 0
Японцы желают построить завод по переработке рапса в Житомирской области

На Житомирщині з’явиться технологічний парк, міні – завод з переробки насіння ріпаку. Японці вже тривалий час декларують своє прагнення будівництва переробного міні – заводу на уражених радіацією територіях Житомирської області.

Про це "Бізнес Житомиру" повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Житомирський державний агроекологічний університет співпрацює з університетом міста Нагасакі з питання переробки ріпаку, точніше його стебла, котре вбирає у себе радіонукліди. З однієї сторони ця культура таким чином очищує ґрунт, з іншого – досі науковці не знайшли спільного знаменника стосовно утилізації стебла.

Підтвердив позицію японської сторони і ректор Державного агроекологічного університету Антон Малиновський, котрий став одним із ініціаторів підписання меморандуму про наміри між обласною адміністрацією, обласною радою та, власне, навчальним закладом. Щоправда, меморандум об’єднав відразу всі теми з енергозберігаючих технологій в одну – створення технологічного парку «Енергозбереження», котрий займатиметься розробкою, вивченням та впровадженням енергозберігаючих новацій.

«Ми маємо величезний потенціал альтернативних енергоресурсів. Ріпак, кукурудзу, торф, пілети... Для того, щоб ефективно запрацювала єдина система впровадження енергозберігаючих установок, потрібна така структура як, у даному випадку, технопарк, який об’єднає зусилля як науковців, представників влади, так і виробничників. Сьогодні навіть є бажаючі вкладати кошти у розробку газоконденсатних установок на гумусосховищах.» - зазначив Юрій Забела.

Однак, через проблеми у галузі тваринництва будівництво газоконденсатних установок на часі не є можливим, констатував керівник області.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: