Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Июль » 18 » 13:21:57

Правительство внедряет новую тарифную политику ЖКХ

18.07.2008, 13:21:57 4933 0
Правительство внедряет новую тарифную политику ЖКХ

Кабінет міністрів затвердив загальнодержавну програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки.

Як повідомили «Журналу Житомира», Програмою передбачено виділити близько 40 млрд. на реформування ЖКГ, об’єм коштів з бюджету передбачено в розмірі близько 4 млрд. гривень. Також Кабмін планує на кожну виділену бюджетну гривню залучити 7-10 гривень інвестицій.

При цьому Програмою передбачено чотири основних джерела фінансування: тарифи на житлово-комунальні послуги, бюджетна підтримка, інвестиції при здачі в концесію або приватизації об’єктів ЖКГ та залучення кредитів.


За словами голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Житомирської міської ради  Олександра Круківського, міністр ЖКГ Юрій Кучеренко нічого нового в реформуванні господарства не запропонував.

— По-перше, йшла мова про речі, які і так всім відомі. Але, на жаль, жодної відповіді на запитання, а як це зробити?

По-друге. Насправді, міністр лише констатував закінчення процесу розробки програми на 2008-2012 роки. Тобто, працювати вона ще не почала. Для довідки, на сьогоднішній день діє загальнодержавна програма реформування і розвитку ЖКГ на 2004-2010 роки. І якщо б вона виконувалась то, повірте, ситуація була б набагато кращого.

І, по-третє. Мене дивує заява міністра про гальмування реформування ЖКГ на місцевому рівні. Оскільки, наприклад, Житомир по крихтам збирає кошти на ЖКГ, а від держави. На жаль, ще не дочекались, — сказав Олександр Круківський.


Нагадаємо, що 27 травня Всесвітній банк та Міністерство з питань житлово комунального господарства підписали кридитну угоду на 140 млн. доларів, які будуть направлені на реконструкцію ЖКГ по проекту розвитку міських інфраструктур.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: