Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Август » 12 » 12:39:31

В Житомире, пенсионер обнаружил минометную мину на крыше своего дома. ФОТО

12.08.2008, 12:39:31 4458 0
В Житомире, пенсионер обнаружил минометную мину на крыше своего дома. ФОТО

Ремонт даху будинку в Житомирі на вулиці Шевченка 33-а для сім‘ї 64-річного житомирянина міг завершитись вибухом.

4 серпня пенсіонер, прибираючи на горищі, знайшов мінометну міну часів Другої світової війни, Тетяна Корнійчук „20 хвилин”.

 – Ми почали ремонтувати стару прибудову біля нашого нового будинку - розповів господар будинку Віктор Гущак. - А прибудова ця ще мабуть аж дореволюційного часу. В ті часи будували зовсім по-іншому, ніж зараз. От цей дах колись утеплили: поклали дошки, щілини заліпили глиною, а зверху просто засипали землею. Тому, розібравши дах,  в п’ятницю ввечері ми вибирали звідти гору чорнозему. Як раптом побачили у ґрунті міну.

Добре, що вона разом із землею просто тихенько скотилася донизу, тому що якби хтось не знаючи кинув її з даху на землю - була б біда!

Господарі будинку одразу ж викликали міліцію. Правоохоронці кілька днів чергували коло міни до приїзду піротехніків ГУ МНС.

Як повідомили в прес-службі облМНС, зранку 11 серпня група експертів з піротехнічних робіт міну вилучила і знешкодила. Як пояснили рятувальники, при необережному поводженні така небезпечна знахідка могла б вибухнути і зруйнувати дах, а дія її ураження могла б сягнути до 15-20 метрів.

фото: Сергій Роздум


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: