Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2014 » Март » 14 » 18:04:55

Как будет работать социальное такси для людей с ограниченными возможностями в Житомире

14.03.2014, 18:04:55 5593 0
Как будет работать социальное такси для людей с ограниченными возможностями в Житомире

Полгода назад Житомир получил от немецкого представительства Красного креста полностью укомплектованный и сертифицированный автомобиль, для перевозки людей с ограниченными возможностями.

Неизвестно как использовалась машина в Житомире все это время и вот, только сейчас представители житомирской власти разработали проект положения "Об организации перевозки граждан с ограниченными физическими возможностями специально оборудованным автотранспортом в городе Житомире".

Вот некоторые пункты, проекта этого положения, которые помогут нам понять принцип его работы:

Перевозки граждан с ограниченными физическими возможностями специально оборудованным автотранспортом (далее услуга "Социальное авто") являются одним из видов социальных услуг, предоставляемых Житомирским городским территориальным центром социального обслуживания (предоставление социальных услуг) Житомирского городского совета.

Право на получение услуги "Социальное авто" имеют инвалиды 1 и 2 групп и дети-инвалиды с заболеваниями опорно-двигательного аппарата, которые передвигаются с помощью инвалидной коляски и не имеют в пользовании автомобильный транспорт, в том числе полученный через органы социальной защиты населения.

В отдельных случаях, услуга может быть предоставлена ​​другим маломобильным гражданам, временно не способным к самостоятельному передвижению по решению поставщика услуги.

Умови надання послуги „Соціальне авто” (*проект)


Послуга „Соціальне авто” надається на безоплатній основі отримувачам послуги, які зареєстровані або постійно проживають у місті Житомирі для здійснення поїздок до місця призначення та в зворотньому напрямку на підставі документів, що підтверджують право на отримання послуги, а саме:  

посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам", "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам", в яких зазначено групу та причину інвалідності (для повнолітніх осіб), категорію "дитина-інвалід".

Отримувач послуги „Соціальне авто” може скористатися зазначеною послугою не більше 5 разів у місяць для поїздок:

    • до лікувальних закладів та відділень реабілітації;
    • до органів державної влади різного рівня, розташованих в м. Житомирі.

Замовлення на отримання послуги „Соціальне авто” приймаються надавачем послуг в будь-який спосіб від отримувачів послуги не менш, ніж за добу до запланованої поїздки.  

Замовлення на послугу „Соціальне авто” приймаються відповідальним працівником надавача послуги з 8.00 до 17.00 щоденно. 
Факт надання послуги «Соціальне авто» надавачем послуги підтверджується підписом отримувача послуги на бланку замовлення.
Екстрені замовлення можуть бути виконані надавачем послуги при наявності вільного часу в графіку руху спеціально обладнаного автотранспорту або у випадку збігу з іншим маршрутом.
У разі надходження двох або більше замовлень на один і той же час, послуга надається в порядку черговості надходження замовлень.
Послуга надається з 8.00 до 17.00 щоденно без вихідних.
Про відмову від замовлення на отримання послуги «Соціальне авто» отримувач послуги повинен повідомити надавача послуги не пізніше, ніж за 2 години до визначеного часу виконання замовлення. 
Спеціально обладнаний автотранспорт використовується виключно для перевезення отримувачів послуги, у разі необхідності - у супроводі члену сім’ї отримувача послуги або іншого супроводжуючого.
Отримувачам послуги надається можливість перевозити вантаж вагою не більше 20 кг.

О том, как Житомир получил автомобиль для этой услуги - читайте здесь


Тэги: Житомир, социальное такси, Инвалиды, такси

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: