Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Январь » 13 » 18:56:45

Вілкул: Верховна Рада не повинна, прикриваючись європейськими гаслами, створювати нові корупційні схеми

13.01.2015, 19:01:54 1546 0
Вілкул: Верховна Рада не повинна, прикриваючись європейськими гаслами, створювати нові корупційні схеми

Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного Блоку, виступив проти появи нової корупційної схеми в будівельній галузі - введення додаткового сертифіката про енергоефективність будівель. У результаті голосування урядовий законопроект №1566 «Про енергетичну ефективність будівель» не був підтриманий у Верховній Раді і був відправлений на доопрацювання, щоб була ліквідована корупційна складова.

- Верховна Рада не повинна, прикриваючись європейськими гаслами, створювати нові корупційні схеми, - підкреслив Олександр Вілкул.

- Ми підтримали і проголосували за законопроект №1546, який передбачає передачу дозвільних функцій системи ДАБК на місця. Це давно необхідно було зробити. Але ми виступаємо різко проти законопроекту, яким зараз пропонується створити ще одну корупційну годівницю - вводити і видавати ще одні сертифікати з енергоефективності. Хочу сказати, що ця ідея не нова. Це намагалися протягнути ще в минулому парламенті і я боровся проти цього і минулого разу. І зараз тягнуть ту ж саму корупційну систему.

Хочу сказати, що в Європі всі ці питання з видачею сертифікатів вирішуються проектувальниками на етапі проектування. І зробити це необхідно шляхом внесення змін до ДБНи («Державні будівельні норми»). І так працює вся Європа. Необхідно щоб це питання вирішувалося один раз - на етапі проектної документації, - підкреслив Вілкул.

- У 2013 році Україна піднялася на 8 місць у рейтингу Міжнародного Банку «Doing-business» за рахунок того, що в будівельній галузі завдяки спрощенню дозвільних процедур ми забезпечили зростання на 145 пунктів (зі 186-го місця на 41 місце). Це було безпрецедентно , - сказав Вілкул.

Він акцентував увагу депутатів на те, що при розгляді в другому читанні законопроекту по ДАБК (№1546) важливо в тому числі, не вводити ніяких нових систем видачі документів на об'єкти першого, другого і третього рівня.

- Нехай буде той же декларативний принцип. Це повністю відповідає Європі. Але не можна під європейськими гаслами створювати нові корупційні годівниці і ламати навіть те, що було доброго зроблено раніше, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного Блоку.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: