Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2015 » Ноябрь » 9 » 10:01:10

Сьогодні відзначають День української мови та писемності

09.11.2015, 10:01:10 3244 0
Сьогодні відзначають День української мови та писемності

У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України «Про День української писемності та мови». День української писемності та мови – свято, яке щороку 9 листопада відзначають в Україні.

У світі налічується близько 3 тисяч мов. У кожного народу – вона своя. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова. Її багатство, краса, витонченість, мелодійність визнав світ.

Українську мову можна почути в Канаді, Великобританії, Мексиці, США, Німеччині, Парагваї, Греції та інших країнах світу. Історію, географію, літературу та мову України вивчають у 28 коледжах та університетах США.

Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовікововю історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.

У народі кажуть: «Скільки я знаю мов, стільки разів я людина». Так, але опанувати скарбницями інших наук не може та людина, яка не знає своєї мови, її краси й багатства. Успіхи людини в житті, її взаємини з іншими членами суспільства значною мірою залежать від уміння спілкуватися. Мова – найважливіший універсальний засіб спілкування людей, до якого можуть входити, крім висловлення думок, почуття і волевиявлення.

«Журнал Житомира» вітає усіх зі святом української писемності та мови та бажає зберегти й утвердити українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуальне обличчя країни і нації. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя.
Фотографії:
Сьогодні відзначають День української мови та писемності

Тэги: українська мова, День української писемності

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: