Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Май » 16 » 13:37:17

Депутатська комісія ініціювала створення підприємства, що контролюватиме утилізацію відходів каменеобробки

16.05.2016, 08:50:35 2833 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутатська комісія ініціювала створення підприємства, що контролюватиме утилізацію відходів каменеобробки

Депутати обласної  ради під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, яке відбулося 13 травня, опрацювали майже 25 питань порядку денного. У засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Наталія Рибак, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Зокрема, депутатська комісія погодила внесення змін до бюджету на 2016 рік та відмовила у погодженні надання спеціальних дозволів на користування надрами низці підприємств.

Серед іншого, депутати підтримали звернення до Президента України, Прем’єр – міністра України та Голови Верховної Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку бурштину та рекультивації порушених земель, у тому числі на радіоактивно забруднених територіях. У зверненні депутати просять якнайшвидше прийняти Закон України «Про видобування та реалізацію бурштину», який дозволить знизити рівень соціальної напруги і забезпечити стійкий соціально-економічний розвиток області, не погіршуючи стан навколишнього природного середовища територій.

Окрім цього, розглянувши звернення громадськості про незаконне розміщення відходів природнього каменю промисловими та приватними підприємствами з обробки каменю, депутати ініціювали створення комунального підприємства, яке контролюватиме переробку та утилізацію пульпи.

На звернення громадських організацій щодо призупинення використання при проведенні вибухових робіт вибухівки марки «Ера» депутатська комісія рекомендувала підприємствам її не використовувати, а екологічній інспекції взяти дане питання на контроль.

Також на засіданні комісії створена робоча група, яка вивчатиме питання відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

 

ek1

ek2

ek3

ek4

ek5

ek6

Прес-служба обласної ради


Тэги: облсовет, депутаты, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: