Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Июнь » 17 » 17:45:09

Губернатор Житомирщини перевірив Центр реабілітації учасників АТО у Бердичеві. ФОТО

17.06.2016, 17:45:09 5223 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Губернатор Житомирщини перевірив Центр реабілітації учасників АТО у Бердичеві. ФОТО

Житомирщина є однією з тих областей, у якій найбільше військових та, у сьогоднішніх умовах, учасників АТО. Після служби усі вони потребують реабілітації.

Саме тому у Бердичеві на базі обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради розпочав діяти Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО.

Сьогодні, 17 червня, Центр відвідав голова обласної державної адміністрації Серій Машковський. Про це інформує Житомирська обласна адміністрація на своєму сайті.

У повідомленні говориться, що у рамках робочої поїздки голова ЖОДА оглянув приміщення Центру (розміщеного на базі госпіталю), які потребують ремонту, та ознайомився з проблемними питаннями для їх подальшого вирішення.

- «Я не приїжджаю дивитися, що гарно, мені потрібно бачити, які є проблеми і де потрібна допомога та втручання обласного рівня», - заявив він.

За його словами, створення такого центру – це комплексний підхід, бо Житомирщина – це одна з тих героїчних областей, яка сьогодні віддає державі найбільше – здоров’я наших воїнів.

«Саме тому ми усвідомлюємо усю відповідальність щодо забезпечення допомоги, підтримки та необхідної турботи усім нашим бійцям. Одним із перших в області був створений Центр допомоги учасникам АТО, а тепер розпочав свою роботу Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації. Це є дуже важливим кроком, –зазначив керівник області. – На сьогодні виділений відповідний ресурс, щоб були введені необхідні штатні одиниці працівників, а на черговій сесії обласної ради буде розглядатися виділення з обласного бюджету коштів на ремонт та реконструкцію приміщень для Центру реабілітації. Впевнений, що спільними зусиллями влади, громадських організацій, волонтерів та самих учасників АТО нам все вдасться».

З 2015 року в Бердичівському госпіталі пройшли  реабілітацію 528 учасників АТО. Із них більша частина цьогоріч – 300 демобілізованих. Сучасний Центр допоможе пройти курс лікування ще понад 600 учасникам АТО лише до кінця цього року. З ними працюватимуть психологи, реабілітологи.

Головний лікар обласного госпіталю Петро Журбенко розповів: «Я б хотів акцентувати увагу на роботі наших психологів. Учасникам АТО при виписці буде видаватися методична карта, у якій  психологам за місцем проживання надаватимуться рекомендації, що і як робити, як працювати з рідними тощо. Тобто, мова йде про глибоку та серйозну психокорекцію. У нас буде вестися моніторинг, у кого які проблеми, щоб завжди можна було відкоригувати усі процеси».















 


Тэги: Машковский, АТО, Бердичев, Реабилитационный центр

Схожі новини:


Комментариев: 2
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 19:24:55, 17.06.2016 [Материал]

на последнем фото кто???
Не, я просто так спрашиваю. мало ли может это не те, кого для "зрителей" собрали в спешке за крупу, а родители атошников.
doctor-nick
2 Док (doctor-nick)   • 17:00:20, 20.06.2016 [Материал]

Автору:-"Головний лікар обласного госпіталю Петро Журбенко"--Павло Юрійович Журбенко.
Оголошення на ЖЖ інфо: