Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Февраль » 16 » 14:33:10

Через надмірний контроль лісівники Житомирщини не можуть експортувати дрова, та Коростенський завод МДФ пропонує рішення     Реклама  

16.02.2017, 14:33:10 3117 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Через надмірний контроль лісівники Житомирщини не можуть експортувати дрова, та Коростенський завод МДФ пропонує рішення

Проблеми, з якими стикаються експортери лісової продукції, обговорювали у Житомирській облраді.

Представники лісгоспів жаліються: через надмірну прискіпливість контролюючих органів стало вкрай важко продавати дрова за кордон. Часом доводиться завантажувати-розвантажувати вагони по два-три рази, а тим часом термін дії вагонів виходить і доводиться проходити всі процедури по новій.

Представники митниці та СБУ пояснюють, вони виявляють підприємців, які під час дії мораторію на продаж ділової деревини за кордон, намагаються експортувати її під виглядом дров.

«Є відповідне звернення, доручення правоохоронного органу чи це СБУ, чи це оперативні представники податкової міліції, чи це національна поліція. У рамках проведення ними кримінального провадження чи досудового слідства вони присутні при проведенні митного контролю, митного огляду», - зауважив перший заступник начальника Житомирської митниці ДФС Валерій Кубаль.

Через розвантаження і простої минулого року державні підприємства області  втратили майже 900 тис грн. Ще 200 тис. грн - за півтора місяці цього року. І доки чиновники і лісівники шукають компроміс, переробляти деревину готові у Коростені, де успішно працює завод МДФ і незабаром запрацює ще одне деревообробне підприємство, у будівництво якого залучили 600 мільйонів євро інвестицій. І яке в недалекому майбутньому стане ядром деревообробного кластеру не тільки Житомирщини, але й в Україні, маючи і потужності для великої переробки лісу, і новітнє європейське устаткування та технології.
 

«Іде будівництво у Коростені, де планується введення в експлуатацію нового сучасного підприємства – Української холдингової лісопильної компанії. Ми маємо змогу у рік переробляти 1 млн 200 тис кубічних метрів ділової деревини. Працює активно Коростенський завод “МДФ”, який у місяць виробляє близько 20 тис. м3 продукції - плити МДФ, ламінованої підлоги, різних товщин від 3 мм до 38 мм. Наше підприємство на цьому не зупиняється, ми маємо наміри далі працювати і розбудовуватись у Житомирській області. На старті стоїть дуже потужний пелетний завод. І ділова деревина, і дров’яні відходи використовуються 100% у повному обсязі. Тирса, яка залишається від розпилки ділової деревини, буде йти на пелети, які йтимуть на експорт та продаватимуться по всій Україні», - розповіла фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук.


Окрім безвідходного виробництва коростенські підприємства створюють усі можливості для того, аби Житомирська область продавала за кордон не сировину, а готову продукцію, створюючи робочі місця і розвиваючи регіон, що значно вагоміше поповнить бюджет області.  Бо якщо зараз не дати можливості розвиватися власним деревообробним підприємствам, то Україна перетвориться на сировинний придаток, який постачатиме лише деревину. Загалом і самі лісівники погоджуються, що логічно було б зменшувати обсяги експорту і знаходити внутрішніх споживачів, тим самим зміцнюючи економіку держави. 

«Якщо сьогодні стоїть питання продажу на експорт ділової деревини, це коштує 25-28$ з доставкою на митницю, тобто на точку перетину. Ми на сьогодні експортуємо з дров зроблену чисту продукцію, яка сьогодні коштує набагато більше. Вартість переробленої дошки коштує 120$ за куб, це є і додана вартість, і податки, і прибуток, і заробітна плата. Сьогодні важливо реалізувати перероблену продукцію, а  не сировину», - зазначила Катерина Самчук.

Іванна Мислива




Тэги: МДФ, лес, Житомирщина, экспорт леса, Лесники

Схожі новини:


Комментариев: 6
zaju1307
1 Fairy (zaju1307)   • 14:52:01, 16.02.2017 [Материал]

Пан Ейсмонт пережив всі влади, як ота квітка сидить )))
Karab
2 Сергей (Karab)   • 15:38:31, 16.02.2017 [Материал]

2-метровые дрова,это ничто иное как ниша для экспорта кругляка под видом дров. Во-первых, в мире никто не использует хвойные дрова. Во-вторых, где Вы видели камины длиной 2 метра? Стандарт в Европе: 25,33 и иногда 50 см. Но никак не 200 см.
babay
3 Вася (babay)   • 17:40:12, 16.02.2017 [Материал]

Да странно, что эти руководители еще на свободе...
sp19636462
4 Алєґ (sp19636462)   • 18:51:06, 16.02.2017 [Материал]

неможуть спокійно итидзип дрова?
anikey
5 Віталій Шилодуб (anikey)   • 09:57:34, 17.02.2017 [Материал]

на вопрос кто пидсит лес все нагнули голову вниз :)
Sunrise
6 Алекс (Sunrise)   • 22:21:07, 17.02.2017 [Материал]

Ой, бля, какой так контроль... Как резали, воровпли, продавали, так и дальше продолжают...
Оголошення на ЖЖ інфо: