Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2018 » Июль » 11 » 11:59:14

Арсеній Яценюк: Україна потрібна НАТО, як і Альянс потрібен Україні. ВІДЕО     Реклама  

11.07.2018, 11:59:14 2467 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Арсеній Яценюк: Україна потрібна НАТО, як і Альянс потрібен Україні. ВІДЕО

«Зараз питання членства України в Альянсі лежить у площині політичних рішень і впевненості у правильності дій. Перший необхідний крок – отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

Далі – план дій щодо членства в НАТО, а далі - Альянс має прийняти рішення зробити Україну членом НАТО, зробити сильнішим НАТО і світ. І цей час прийде. Давайте рухатися», - сказав лідер партії «Народний фронт», Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк 10 липня під час дискусії Київського Безпекового Форуму «Що варто очікувати від Саміту НАТО 2018 року?», - повідомляє портал Народного фронту.



Арсеній Яценюк зазначив, що неодноразово відвідував спільні навчання військових країн-членів Альянсу з українськими Збройними Силами: «Можу тільки процитувати наших партнерів з Альянсу щодо їхніх вражень про наших військовослужбовців. Вони не очікували такого високого рівня професійності».

Він також підкреслив, що Росія представляє загрозу для НАТО: «Яка з країн ще воює з Росією, крім України? Які ще військовослужбовці мають такий досвід проти найбільш озброєної армії на континенті? Боротьби з гібридною війною, з новими російськими технологіями, з новою російською зброєю?».

Членство України в НАТО, наголосив лідер «Народного фронту», - це двосторонній шлях: «Це в інтересах України, але це так само в інтересах Альянсу. І сотні мільярдів, які ми витрачаємо на нашу національну безпеку і оборону, - це в тому числі внесок в безпеку і оборону Альянсу. Тому не підлягає навіть сумніву те, що Україна потрібна НАТО, як і НАТО потрібне Україні».

Дискусія Київського Безпекового Форуму «Що варто очікувати від Саміту НАТО 2018 року?» організована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». У заході взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.


Тэги: НАТО, Народний фронт, Яценюк

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: