Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2018 » Январь » 24 » 12:21:59

Ухвалення закону про деокупацію було принциповою позицією «Народного фронту»     Реклама  

24.01.2018, 12:21:59 2211 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Ухвалення закону про деокупацію було принциповою позицією «Народного фронту»

Верховна Рада України 18 січня 2018 року ухвалила Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Даний закон був розроблений за ініціативи та під керівництвом одного з лідерів Політичної партії «Народний фронт» Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова. У свою чергу депутатська фракція «Народного фронту» більше року лобіювала це рішення в парламентських комітетах, переконували колег з БПП і коаліції об’єднати відповідні розрізнені законопроекти та врешті-решт підтримати законопроект про деокупацію.
 

«Ухвалення закону про деокупацію було принциповою позицією «Народного фронту». Перша мета цього закону - визнання Росії державою-агресором. Друге – визнання українських територій тимчасово окупованими і запровадження санкцій і відповідальності Росії за тимчасову окупацію української території. І третє – це надання можливості українським військам захищати свою територію не в рамках антитерористичної операції, а в рамках відновлення територіальної цілісності української держави. Разом з тим, визнання Росії не тільки як держави-агресора, а й як держави-окупанта, тягне за собою міжнародно-правові наслідки для Російської Федерації», - зазначив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.
 

Окрім цього, на переконання Арсенія Яценюка, визнання Росії окупантом національним законом дає додаткові аргументи для західного світу не тільки вводити і продовжувати санкції, але й посилювати санкції по відношенню до російської сторони.

«Ухвалення законопроекту 7163 – це історичне рішення. Так Україна продемонструвала всьому світу чітку позицію всієї об'єднаної української влади: Росія – агресор; ми не віддамо власні території; ми не піддамося на російський шантаж», - резюмував Арсеній Яценюк.

Прес-служба «Народного фронту».


Тэги: Народний фронт, деокупация, донбасс, Война, АТО, Яценюк

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: