Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2019 » Февраль » 21 » 16:52:24

Виплата субсидій «живими грішми» – це довіра до людей

21.02.2019, 08:07:16 2611 7 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Виплата субсидій «живими грішми» – це довіра до людей

За ініціативою Президента України Петра Порошенка вже у березні люди отримають нараховані за лютий субсидії «живими грішми». Якщо людина зекономила тепло, газ, світло чи воду, на які держава виділила субсидію, то після сплати комуналки, залишок коштів можна витратити на власний розсуд. Це і є монетизація субсидій - кінцевий етап реформи, який розпочався 4 роки тому.  Це обдуманий крок покращення добробуту родин.

Відтепер субсидія стає соціальною виплатою, яка буде адресована конкретній людині. Механізм її отримання зрозумілий і справедливий. На сьогодні додаткових заяв і довідок подавати непотрібно. Ні в соцслужбу, ні в пенсійний фонд, ні в банк звертатись непотрібно. Вперше повністю всю турботу на себе взяла держава. Тепер реально громадяни України відчують, що в центрі реформи людина, - повідомляє сайт Житомирської ОДА.

Пенсіонери отримають  суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії (це з 4 по 25 березня) на існуючі пенсійні картки або готівкою за окремою відомістю через поштові відділення чи кур’єром Укрпошти додому.

Громадяни непенсійного віку з 12 березня отримуватимуть першу субсидію грошовим переказом через платіжну систему «Швидка копійка». Для цього необхідно звернутись до будь-якого відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом. Також всім субсидіантам надішлють на адресу проживання персональне повідомлення з роз’ясненням   про розмір субсидії, за що нарахована субсидія та як її отримати  "живими коштами".

Наразі субсидію розраховують на основі соціальних норм споживання, тарифів та доходу домогосподарства. При цьому поняття “обов’язковий платіж” скасовується. Люди, отримавши субсидію готівкою, повинні самостійно розрахуватися за комунальні послуги, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, можуть використати на свій розсуд.
 

«Монетизації субсидій – це «живі гроші» і довіра до людей.. Тепер держава не просто допомагає людям сплатити комунальні послуги, а дає можливість за рахунок економії споживання газу, тепла, світла, води мати додаткові кошти на продукти, ліки чи інші потреби. З часом та із зростанням доходів, люди  усвідомлять, що найкраще вкладення зекономлених на комуналці грошей – це утеплення і енергоефективна модернізація житла. Це дасть ще більшу економію», –  говорить Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.


Треба розуміти, що у березні сума зекономлених коштів буде невелика, адже у лютому ще були морози і суттєво заощадити на опаленні навряд чи в когось вийшло. Проте, економія в наступному місяці реально може бути значною!

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Але варто мати на увазі – так було щороку, в травні відбувається перепризначення субсидій на новий рік. Тому отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати заяву і декларацію про доходи в управління соцзахисту населення. Автоматично допомогу перепризначать  тим, хто звернувся по субсидію вперше у 2019 році. Держава віддає людям субсидію на сплату комун послуг  готівкою. Це прояв довіри до відповідальності людей, що вони оплатять комунальні послуги. Проте, якщо станом на травень 2019 року в домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період не призначатимуть.

Отже, відтепер держава дає людині «живі гроші» на комунальні послуги, а людина сама вирішує на чому можна зекономити і як раціонально скористатись грішми.


Тэги: комуналка, Монетизация, субсидии

Схожі новини:


Комментариев: 6
Сalikusu
1 Çalıkuşu (Сalikusu)   • 17:35:29, 21.02.2019 [Материал]

Тому отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати заяву і декларацію про доходи в управління соцзахисту населення.
======
???? Если это все у вас есть!!!!!
pushistik13
2 Пушистик (pushistik13)   • 18:15:05, 21.02.2019 [Материал]

кстати, пенсам кто-то сказал, что субсидии баблом уже выдают на почте.
заходил посылочку забрать - там адъ и израиль.....
Марио
3 Батхет (Марио)   • 19:08:26, 21.02.2019 [Материал]

Это означает что еще больше власть обманывает и издевается, те деньги будут тратится на еду и долги будут расти еще больше, а декларация, это означает что субсидий и того меньше будут выплачивать, дойдет до того, что если у пенсионерки есть родственники, родные то начислять тоже не будут. Не забываем в мае газ дорожает на 18 проц
Gerhadriger
4 Dark (Gerhadriger)   • 19:28:16, 21.02.2019 [Материал]

100%
Cobalt
5 Cobalt (Cobalt)   • 19:42:13, 21.02.2019 [Материал]

Очередная ценничная единоразовая подачка лохторату от барыжной власти.
Жрите в два горла, не подавитесь.
Pound
6 Life is life (Pound)   • 20:49:10, 21.02.2019 [Материал]

Зробіть краще монетизацію на проїзд.
Оголошення на ЖЖ інфо: