Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Туризм

Чого не можна робити, подорожуючи в Єгипет? Уникаємо штрафів, витрат та неприємностей

Автор: Сергій Ковальчук, 10.06.2021, 13:55:28 Чого не можна робити, подорожуючи в Єгипет? Уникаємо штрафів, витрат та неприємностей

Єгипет лишається одним з найбільш популярних напрямків для відпочинку українців. Туристичний сезон тут продовжується майже весь рік, ціни невисокі, а вільний час завжди є чим зайняти. На сторінці https://bronix.ua/tours/egypt легко знайти та забронювати дійсно вигідний тур до Єгипту. Цей онлайн-сервіс збирає для вас найкращі пропозиції від надійних українських агенцій. Але навіть забронювавши чудовий тур з перельотом та харчуванням, кожному мандрівнику варто дотримуватися низки писаних (і неписаних) правил, які вбережуть від неприємностей.
 

Топ-правил для подорожуючих до Єгипту

  • Не пийте воду з-під крану — тут вона проходить лише мінімальну обробку й не придатна для споживання. Щоб втамувати спрагу, вмитися, почистити зуби чи для інтимної гігієни варто використовувати воду в пляшках. Також не рекомендується споживати відкорковані не на ваших очах соки, різноманітні напої. Фрукти потрібно дуже ретельно мити.
  • Не чіпайте морських мешканців — за спробу вивезти екзотичну мушлю або уламок коралу ви можете заплатити величезний штраф. Взагалі у цій країні забороняється руйнувати рифи. Беріть з собою тільки ті сувеніри, що продаються у місцевих магазинах! Також під час дайвінгу не можна торкатися риб, морських їжаків, іншої фауни чи флори, бо багато з побачених видів є отруйними.
  • Не купайтеся у темряві — ідея поплавати у морі після заходу сонця дуже погана, адже у цей час на полювання виходять хижі підводні мешканці. До того ж, у сутінках легко наступити на морського їжака. Не варто плавати вночі і в басейні готелю — більшість закладів саме в цей період проводить дезінфекцію агресивними засобами.
  • Не фотографуйте сторонніх людей без дозволу з їхнього боку, особливо, якщо перед вами очевидно місцеві. У мусульманських країнах релігія забороняє знімати людей, тому краще заздалегідь спитати дозволу. Цілком відмовтеся від ідеї фотографувати місцевих жінок! Краще зосередьтеся на захопливих краєвидах та мальовничих селфі.
  • Не купуйте фото/відео з екскурсій — такі знімки зазвичай мають дуже низьку якість, демонструють погане світло й невдалі ракурси. Такими фото точно не можна буде похизуватися перед друзями чи просто отримати задоволення, переглядаючи вдома. Краще заплатити за дозвіл на зйомку у певному місці та зробити кілька яскравих кадрів самостійно.
  • Не сідайте на верблюдів біля пірамід — робити цього не слід, навіть, якщо вам пропонують фото з твариною безкоштовно. Повірте, у результаті з вас постараються здерти кілька десятків доларів. Краще або заздалегідь домовлятися про ціну (та бути готовим до несподіванок) або фотографуватися без верблюдів.
  • Не будьте легковажні на вулицях міста — мешканці Єгипту далеко не найкращі водії та рідко дотримуються правил дорожнього руху. Важливо залишатися максимально уважним, навіть перетинаючи вулицю на зелене світло. Ця проблема менш актуальна біля курортних зон, але у місті варто бути обережним.


Дотримуючись цих простих правил, ви зробите свій відпочинок набагато приємнішим!

Чого не можна робити, подорожуючи в Єгипет


Чого не можна робити, подорожуючи в Єгипет

Чого не можна робити, подорожуючи в Єгипет
Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Туризм" на ЖЖ.info
Туризм | 10.06.2021 | Переглядів: 1206 | отдых, путешествия, туризм, море, египет

Читайте також на цю тему: