Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Туризм

Що подивитися в Мюнхені: головні пам’ятки міста

Автор: Ольга Ветренко, 12.03.2024, 13:53:24 Що подивитися в Мюнхені: головні пам’ятки міста

Мюнхен — столиця та найбільший мегаполіс Баварії, розташований на річці Ізар на півдні Німеччини. Його історія починається з VIII століття, у документах про нього вперше згадують у 1158 році. Це місто привертає увагу поціновувачів пива, адже постачає хмільний напій на всесвітньо відомий фестиваль Октоберфест.

За популярністю серед туристів у Німеччині столиця Баварії не поступається Берліну та Кельну. З 1875 року тут проходить європейський оперний фестиваль, який точно приверне увагу прихильників витонченого мистецтва. Якщо цікавить маршрут Київ Мюнхен автобус компанії KLR Bus забезпечить комфортні умови для подорожі.

Пам’ятки, які варто подивитися

Перше місце, до якого прямують гості столиці Баварії, — центральна площа Марієнплатц. Ще з моменту заснування Мюнхена вона була головною в місті, в середні віки тут працював рибний ринок та проходили лицарські турніри. На Марієнплатц знаходиться Нова ратуша, будівля в неоготичному стилі, датована кінцем XIX — початком XX століття.

Більш скромно виглядає Стара ратуша, проте її побудували набагато раніше. Вважається, що ця споруда з’явилась у XV столітті. Вона відповідає канонам готичного стилю, хоча має декілька пізніх архітектурних елементів. Ця будівля постраждала від бомбардувань у Другу світову, тому шпиль на головній вежі зробили вже після завершення війни. Зараз у Старій ратуші працює музей іграшок.
ДОРОГАМИ КАЗКОВОЇ НІМЕЧЧИНИ: МЮНХЕН + ЗАМОК НОЙШВАНШТАЙН — Навігатор Україна

Які ще пам’ятки відвідати

З 1255 до 1918 року Мюнхен був резиденцією династії Віттельсбахів. Познайомитися з ними ближче можна, відвідавши палац Німфенбург. Це величезний комплекс, який займає територію 200 гектарів та вражає своєю неповторною аристократичною красою.

Окрім замків та палаців, у Мюнхені варто відвідати:

  • церкву Святого Петра — перебудований у 1327 році храм у готичному стилі;
  • Баварську державну оперу — це головний театр міста, де виступають провідні виконавці;
  • парк Інгольштадт — один із найбільших у Європі, займає площу 900 гектарів;
  • центральний міський ринок Віктуаліенмаркт — складається зі 140 крамниць.


Відвідати Мюнхен просто — достатньо придбати квиток на сайті KLR Bus, вибравши дату та заповнивши дані пасажира.

 

Автор: Ольга Ветренко, редактор рубрики "Туризм" на ЖЖ.info


Туризм | 12.03.2024 | Переглядів: 268 | октоберфест, туризм, мюнхен

Читайте також на цю тему: