Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Samsung Galaxy M52 - більше екран, краще продуктивність

Автор: Олег Ковальский, 15.04.2022, 12:38:40 Samsung Galaxy M52 - більше екран, краще продуктивність

Якщо говорити стисло, концепція смартфона Galaxy M52 змінилась, якщо порівнювати з попередньою моделлю. В М51 виробник акцентував на рекордному об’ємі акумулятора 7000 мАг та кількості камер. Створюючи лінійку М52, гігантську батарейку дещо “урізали”, проте впровадили: 

  • швидку зарядку, 
  • більш потужний та енергоефективний процесор,
  • вищі параметри екрану тощо


Про це та інше розповідаємо детальніше.

Визначальні риси середньобюджетника від Самсунг

r_HKcqP1jDwo1qMG74eM-CTw_ecAW46XvHJvUjSqWjmCkIdEPos--_WZrFwqcTilCosgyC4Ad1COhJaol4EpIOlNIcifa0rQlFtZ02d4K-KsRhFFbQA5Y9qH4hoaIRccLKsQp7mY

120-Гц AMOLED дисплей демонструє яскравість понад 1000 Nit. Зважаючи, що ми говоримо про модель середньобюджетного рівня, такі характеристики просто неймовірні. Екран має частоту оновлення 120 Гц, роздільну здатність FHD+, а основою апаратної платформи є чіпсет Qualcomm Snapdragon 778G. В апараті встановлено 6 ГБ оперативної пам'яті та 128 ГБ вбудованої. 

Основною перевагою смартфонів серії Galaxy M є велика батарея – Galaxy M52 5G отримав АКБ на 5000 мАг.

Дизайн та особливості

Візуально новий Galaxy M52 5G виглядає привабливо: 6.7-дюймовий екран обрамляють тонкі рамки. Зменшити їхню товщину вдалося завдяки використанню отвору під фронтальну камеру, завдяки якому дисплей займає 87% площі корпусу. 

Рамка конструкції виконана із пластику, а не металу. Втім, збірка якісна і за тактильними відчуттями смартфон не дуже помітно відрізняється від дорожчих моделей. 

Galaxy M52 досить легкий та важить всього 173 г. Домогтися цього вдалося завдяки створенню тильної панелі з пластику, замість скла. Покриття вийшло глянцевим, з імітацією рифлених смужок. Виглядає цей ефект непогано, але не приховує відбитки та розводи.

Внутрішнє оснащення

На відміну від A52s, у Galaxy M52 5G немає аудіороз'єму і версії з 256 ГБ вбудованої пам'яті. Меморі-об'єм можна розширити лише за рахунок встановлення microSD.

Для заряджання та підключення до комп'ютера використовується порт USB Type-C з підтримкою OTG та інтерфейсу USB 2.0. З'єднання зовнішніх дисплеїв підтримується лише через Miracast.

Програмне забезпечення

Традиційно на смартфонах Samsung застосовується фірмова One UI – на Galaxy M52 встановлено One UI 3.1 на базі Android 11. У прошивку моделі вбудовано програмно-апаратний захист Samsung Knox, а як бонус гаджет підтримує розширення ОЗУ завдяки вбудованому накопичувачу. Корисною є опція підтримки активного дисплея, вона відображає  повідомлення на вимкненому екрані.

Камера

Фронтальна камера з роздільною здатністю 32 МП поміщена в отвір на дисплеї. Знімки з фронталки вдень виглядають непогано, але при погіршенні освітлення якість помітно знижується. Так відбувається, бо модель не оснащена оптичною стабілізацією зйомки.

Основна камера на тильній панелі виглядає майже як у Galaxy A52: 

  • основний фотосенсор на 64 МП, 
  • 12-МП ультра-ширококутний об'єктив,
  • 5-МП сенсор для макрознімків, 
  • фотосенсор Sony IMX682, який застосовує бінування за схемою 4-в-1 для досягнення більшої світлочутливості та деталізації. 


Зйомка відео можлива в 4K із частотою 30 к/с, а також у FHD із частотою 60 к/с. Записуючи відео, можна перемикатись між основною та ультра-ширококутною камерами.

Особливості управління

Незважаючи на те, що у Galaxy M52 5G встановлений екран AMOLED, сканер відбитків пальців тут вбудований в клавішу включення на бічній грані. Працює він переважно добре, але іноді, для успішного спрацьовування необхідно трохи змістити палець. Крім того, розблокування тут не таке швидке, як у флагманів.

Додатково доступне розблокування обличчям. Воно спрацьовує за допомогою фронтальної камери без додаткових датчиків. За рахунок високої частоти оновлення 120 Гц, інтерфейс працює швидко та плавно, а також миттєво реагує на дотик.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 15.04.2022 | Переглядів: 933 | телефон, Galaxy A52, Самсунг, смартфон

Читайте також на цю тему: