Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як правильно вибрати садовий секатор?

Автор: Егор Мокрицкий, 25.11.2021, 20:31:11 Як правильно вибрати садовий секатор?
Вибираючи секатори, враховуйте не тільки його зручність, але і відповідність якості деревини. Садові ножиці, як правило, мають більш вузьке лезо, яке дозволяє зрізати рослини під максимально зручним кутом. Відвідавши інтернет-магазин https://plants-club.ua/sekator-felco-11-vuzke-protylezo ви зможете вибрати цікавлять вас варіанти садового інструменту.

На що звернути увагу при покупці секатора?

Для обрізки гілок діаметром понад 3 см краще використовувати моделі з телескопічним механізмом, а для обрізки живоплотів підійдуть Секатори з регульованою довжиною леза. Що стосується форми полотна, то найчастіше використовуються прямі й вигнуті на кінці полотна моделі.

  • Також деякі моделі виконують функцію ножиць з лезом, що змикається за допомогою якого можна легко позбутися від зламаних гілок.
  • Залежно від матеріалу виготовлення поділяються три групи: дерев'яні, пластикові та металеві секатори. Дерево-найпопулярніший варіант, адже він дешевше інших видів. До того ж дерево не схильне до корозії та довго зберігає свою форму.
  • Однак такий секатор буде схильний до впливу вологи й перепадів температури, тому краще не використовувати його на вулиці.
  • Пластикові секатори значно легше дерев'яних, відмінно переносять вологу і перепади температури й, завдяки широкому спектру кольорів, підходять під будь-який колір садової ділянки.


Недоліком є той факт, що пластикові секатори схильні до корозії, але цей недолік компенсується їх ціною.

Рекомендації експертів

Металеві секатори відрізняються від пластикових і дерев'яних тим, що вони не бояться вологи, стійкі до корозії, довговічні та в більшості випадків виконані за спеціальною технологією гарту металу. Вартість їх досить висока, оскільки вони досить важкі та мають велику вагу.

Щоб продовжити термін служби секатора, необхідно правильно його використовувати. Якщо гілки тонкі, їх не потрібно стискати з силою, щоб відокремити від стовбура, інакше можна зламати сам інструмент. Найкраще злегка стиснути стовбур до появи невеликої ямочки в місці зіткнення. Потім різким рухом руки потрібно відокремити гілку.

Такий спосіб допоможе уникнути пошкоджень секатора і сприятиме його довговічності. Крім того, при виборі секатора необхідно звернути увагу на його ріжучу частину. Вона повинна бути виготовлена з якісної сталі та мати закруглену форму. Також бажано, щоб вона була зроблена з двох частин, а не цілісною.

Це дозволить уникнути пошкодження секатором руки, якщо раптом зламається одне лезо. До того ж такий пристрій більш міцне, а значить, прослужить набагато довше. Важливий кут нахилу леза, який повинен становити приблизно 45 градусів.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 25.11.2021 | Переглядів: 786 | сад, Обрезка деревьев, секатор, деревья

Читайте також на цю тему: