Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Геліантекс: новий дієвий гербіцид проти дводольних бур’янів

Автор: Сергій Іванов, 11.01.2022, 20:03:39 Геліантекс: новий дієвий гербіцид проти дводольних бур’янів

Новий єфективний засіб пройшов українську реєстрацію восени 2019 — його зареєструвала компанія Corteva Agriscience. Геліантекс створений на основі молекули Arylex™ Аctive — синтетичного ауксина, який є ефективним проти дводольних бур’янів.

Про це йдеться в повідомленні компанії «Госппостач».

«Препарати, створені на основі молекули Arylex, вже встигли отримати визнання у багатьох країнах світу. Коли цей препарат з’явився на українському ринку, аграрії отримали можливість застрахуватися, вносячи його вже після того, як посіви соняшнику сходять та укріплюються. Властивості препарату дозволяють застосовувати його на різних стадіях зростання шкідників, навіть до перерослої амброзії, що дозволяє використовувати препарат гнучко, протягом тривалішого проміжку часу», — коментують в компанії.

Крім того, ефективність препарату Геліантекс майже не залежить від температурних умов, молекула залишається активною як в умовах високої, так і низької температури та у різних режимах вологості. Головним наслідком застосування такого гербіциду є його значний фітотоксичний вплив на шкідливі рослини завдяки підвищеній проникності до тканин та швидкому розповсюдженню всередині тіла рослини.

Як повідомляє agroportal.ua, фізіологічним ефектом препарату є пригнічення зростання рослин. Препарат вирізняється широким спектром впливу на дводольні бур’яни, при тому він є абсолютно безпечним для культурних рослин.

У ТОВ «Госппостач» додають, що Геліантекс дезактивується після поглинання рослинами і не чинить подальшого впливу на майбутні посіви.

«Українські аграрії застосовують для захисту посівів соняшнику від бур’янів ґрунтові гербіциди. Широкого розповсюдження набув препарат Кратос — гербіцид, що вдало застосовується для широкого спектру шкідливих рослин», — йдеться в повідомленні.


Кратос має низку безперечних переваг. Він дозволяє уникнути механічних втручань протягом вегетаційного періоду.
​​​​​​

Застосування ґрунтового гербіциду дозволяє скористатися весінньою вологістю ґрунту і провести сівбу раніше.

Кратос забезпечує кращі умови зростання соняшнику за рахунок завчасного знищення бур’янів, так звані умови «чистого старту», коли рослина отримує всі переваги відсутності конкуренції з боку бур’янів.

Дозволяє заощадити кошти на міжрядній обробці посівів, виключивши видатки на паливно-мастильні матеріали та оплату виконаної роботи.

Відносно короткий період розпаду діючої речовини дозволяє застосовувати препарат при сівозміні.

Також у «Госппостач» уточнюють, що, незважаючи на численні переваги, ґрунтовий гербіцид має один вельми суттєвий недолік: «Йдеться про так зване промивання гербіциду внаслідок масивних опадів. Активна речовина ацетохлор потрапляє до ґрунту на глибину засівання насіння соняшнику і там чинить токсичний вплив на нього, послаблюючи у такий спосіб молоді рослини».

Автор: Сергій Іванов, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 11.01.2022 | Переглядів: 856 | Агробизнес, сельское хозяйство

Читайте також на цю тему: