Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Вибираємо корм для шотландської кішки

Автор: Егор Мокрицкий, 23.08.2022, 21:23:10 Вибираємо корм для шотландської кішки
Від якості корму завжди залежить здоров'я, самопочуття, активність та настрій вашого улюбленця. Сьогодні у продажу можна зустріти не лише універсальні корми, а й спеціалізовані для шотландських кішок. Дізнайтеся, як правильно підібрати раціон, якщо ви є власником такого кота.

Бесплатные фото Кошка

Особливості харчування шотландця

Вибираючи корм для шотландських котів, легко заплутатися серед різноманітності пропозицій. Але потрібно розбиратись, адже врахувати всі особливості «вусатого» так важливо.

Головне, щоб меню шотландця було збалансованим. І зовсім неважливо, який тип корму ви підберете – сухий чи вологий. Важливо, щоб у його складі були всі необхідні нутрієнти та вітамінно-мінеральний комплекс. Наявність у кормі всіх необхідних речовин позначиться на активності та загальному самопочутті улюбленця.

 

Звичайно ж, не варто забувати про те, що кошенята шотландської породи дуже активні – вони багато бавляться, бігають, скачуть і стрибають. Маленьким хуліганам обов'язково варто підібрати відповідне харчування, щоб у них вистачало енергії на всі улюблені витівки.

 

Звичайно ж, режим годування залежить від віку. Чим старшим стає кіт, тим більше має видозмінюватись раціон. Число прийомів їжі та розмір порції потрібно зменшувати, щоб котик не набирав зайвої ваги.

Шотландців сміливо можна годувати як натуральною, їжею, і магазинним кормами. Але складність у тому, що приготувати збалансований корм власноруч дуже складно, тому набагато простіше підібрати готове повноцінне харчування.

Вибір сухого корму

Сухі корми найпопулярніші серед інших. Гранули довго не псуються, зберігають смак та запах за умови правильного зберігання. Також сухий раціон зручний і господарям, особливо зайнятим людям, які багато часу проводять на роботі та не можуть кожні кілька годин годувати кішку.

Але враховуйте, що зовсім маленьким кошеням і кішкам похилого віку може бути важко розгризати тверді гранули.

А ще, якщо ви помітили, що кішка не гризе гранули, а ковтає, будьте готові до таких наслідків:

  • можливе переїдання – поки кіт їсть, гранули не встигають набухнути, тому почуття насичення приходить не відразу;
  • здуття живота з тієї ж причини;
  • запори – якщо тварина не п'є достатньо води.


Якщо ви зіткнулися з такими симптомами, варто спробувати замінити корм іншим.

Щоб вибрати правильний та корисний склад корму, завжди відштовхуйтеся від класу. Це має бути продукт вищого класу – не нижче за «супер-преміум». Жодних «Віскасів» та «Кікететів», адже ці корми «економ» вважаються отрутою. Корми «преміум» ще непогані, а найкращий і найбезпечніший варіант – клас «холістик».

Також серед продукції деяких брендів можна знайти корм із маркуванням «для шотландських кішок». Якщо це найвищий клас, тоді сміливо обирайте такий варіант. Тепер ви знаєте, як підібрати харчування для шотландця, щоб забезпечити його всіма необхідними речовинами та не зашкодити здоров'ю улюбленця.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 23.08.2022 | Переглядів: 1110 | зоомагазин, корм для животных, зоотовары, Кошки

Читайте також на цю тему: