Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Як оцінити рівень слуху у людини?

Автор: Светлана Егорова, 20.08.2022, 19:34:05 Як оцінити рівень слуху у людини?
Слух – це унікальна природна можливість кожної людини. Завдяки слуху людина може спілкуватися, оцінювати та чути світ навколо себе. Якщо в ранньому віці слух сприяє розвитку мовлення, то у літньому – впливає на роботу пам’яті. Втрата такої здатності дуже сильно впливає на подальше життя людини, сильно його ускладнюючи.

Ось тому так важливо проходити час від часу або за потребою діагностику слуху. Особливо це актуально для тих людей, хто знаходиться в зоні ризику. Для цього сьогодні існує багато методів та приладів, з якими можна ознайомитись на сайті Audiometers.com.ua.

 

Діагностика слуху у дитини

Діагностиці підлягають як діти, так і дорослі у різному віці. Існує багато чинників, які впливають на здатність чути. Це можуть бути як природні чинники, так і набуті. Наприклад, перша діагностика відбувається у плода на 28 тижні. При народженні слухова активність у дітей визначається реакцією на звук. Малеча реагує на голос мами, звук іграшки. Як результат на обличчі дитини можна помітити різну реакцію: посмішку чи гримаса плачу, незадоволення.

У більш дорослому віці використовується прилад для аудіометрії. Якщо дитина не реагує на звуки або слабо реагує, то в такому випадку назначаються додаткові дослідження, і дитині встановлюється діагноз. Наприклад, приглухуватість 2-3 ступені, або глухота відповідного рівня.

Лікар, який виконує діагностику та назначає лікування, називається отоларинголог.

Діагностики середнього вуха

Особлива увага приділяється діагностиці середнього вуха. Для цього використовується такі прилади, як імпедансометри з точною діагностичною функцією. Цей прилад створює відповідні перепади тиску і на фоні таких чинників визначає реакцію середнього вуха.

Завдяки такому дослідженню можна встановити:

  • як працюють акустичні рефлекси;
  • стан слухових кісточок;
  • натяг барабанної перетинки.


В ході повного дослідження можна виявити певні патології: отит, отосклероз, тубоотит, наявність рідини в середньому віці, перфорація барабанної перетинки.

На практиці використовуються даний прилад декількох видів:

  • скринінговий;
  • діагностичний;
  • клінічний.


Окрема методика - отоакустична емісія (ОАЕ), коли фіксуються дуже слабкі звуки в слуховому проході.

Німецькі прилади для діагностики слуху

На практиці великої популярності здобули прилади німецької компанії PATH MEDICAL. Це світовий виробник сучасної медичної техніки. В асортименті продукції сучасні портативні прилади, за допомогою яких можна провести дослідження у дорослих та оцінити стан середнього вуха у дітей. В першу чергу це прилад Senti, Sentiero. Перший вид приладу застосовується для суб'єктивної аудіометрії, а другий вид – для об’єктивної діагностики. Висока точність обстеження гарантована. Дані прилади мобільні, легкі у використанні та в обслуговуванні, високої якості.

Проблеми зі слухом не варто ігнорувати. Вже на першому кроці ці питання потрібні вирішувати. Для цього сьогодні все є: сучасні прилади, новітні методики діагностування та лікування.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 20.08.2022 | Переглядів: 463 | Здоровье, уши, медицина, слух

Читайте також на цю тему: