Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Поради з приготування найсмачнішої піци

Автор: Артем Кондратюк, 02.01.2022, 20:26:02 Поради з приготування найсмачнішої піци
Піца - одна з найпопулярніших та затребуваних страв у всьому світі. Її можна приготувати самостійно, а можна замовити у ресторані. Другий варіант буде кращим, якщо ви не хочете провести весь день біля плити. Краще замовити доставку через сервіс пицца в житомире та насолоджуватися гарячою та ароматною випічкою. Але якщо ви бажаєте спробувати себе у ролі піцойола, то нижче зможете знайти дієві поради що до приготування піци.

Поради з приготування найсмачнішої піци

  • Порада 1: Тісто – основа піци, тому слід приділити йому достатньо часу та уваги. У широкій мисці необхідно, перш за все, розчинити в теплій (але не гарячій) воді дріжджі, потім додати борошно та оливкову олію (сіль, цукор за смаком). Борошно має бути італійської, м'яких сортів пшениці зі ступенем помелу 00. Тісто, що вийшло, слід ретельно вимісити руками (не менше 10 хвилин), а потім накрити і поставити на кілька годин у темне місце настоюватися. Далі тісто важливо не розкочувати качалкою, а рівномірно розтягнути руками, щоб воно зберегло свою пишну та ніжну структуру.
  • Порада 2: На основу піци необхідно нанести соус. Для нього слід використовувати натуральні продукти, тому ніякого магазинного майонезу та кетчупу, тільки томатна паста чи вершковий соус зі спеціями.
  • Порада 3: Начинка викладається на соус в один шар і має містити не більше чотирьох інгредієнтів. На домашній кухні варіанти начинки обмежені лише фантазією господині та вмістом холодильника, але важливо брати свіжі продукти та враховувати їхню сполучуваність.
  • Порада 4: Після начинки додається сир. Обов'язково використовувати моцарелу. Це м'який сорт сиру, який чудово плавиться. Якщо хочеться експериментувати зі смаком, можна додати трохи маасдама або чеддера.
  • Порада 5: Запікати піцу слід у духовці повністю за максимальної температури: не менше 230-250 градусів. Чим вище температура, тим швидше приготується піца і тим смачніша вона буде.


Що потрібно для професійного приготування піци

Професійні піцайоло знають, що потрібне для приготування еталонної піци. Насамперед - піч, здатна розігріватися до 300 градусів, щоб випікання піци відбувалося максимально швидко. Тісто в ресторані замішується на бігу (суміші борошна, води та дріжджів), яка настоюється від 24 до 48 годин, що надає основі піци необхідну пружинисту структуру. Майстер-піцайоло вміє підкидати та розтягувати тісто так, що піца виходить тонкою з пишними краями.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 02.01.2022 | Переглядів: 1011 | доставка пиццы, пицца

Читайте також на цю тему: