Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Суші - смачна та незвична страва

Автор: Мария Никулина, 30.01.2022, 20:34:20 Суші - смачна та незвична страва
Суші — традиційне японське блюдо, яке користується великим визнанням у всьому світі. Не є винятком і наша країна, де все більше людей свідомо обирають доставку суші, щоб забезпечити собі здорову, поживну та смачну їжу як вдома, так і в офісі. Основа смачних суші в Хмельницькому – правильно приготовлений рис, морепродукти, сира риба та добавки, що надають страві більш характерного смаку та аромату. Що потрібно знати під час замовлення суші?

Суші та їх найпопулярніші види

Суші — відома та улюблена у всьому світі страва, що поєднує в собі всі переваги традиційної японської кухні. У її основі лежать необроблені продукти відмінної якості, які є цінним джерелом необхідних та корисних для організму поживних речовин. Суші також низькокалорійні та не змушують набирати вагу, що робить їх чудовим вибором для людей, які худнуть і дбають про привабливу струнку фігуру.

Основні інгредієнти цієї традиційної японської страви:

  • відварний рис,
  • сира риба,
  • морепродукти,
  • овочі,
  • пресовані водорості,
  • добавки — гострий хрін васабі, сирий імбир та соєвий соус.


Найпопулярніший вид суші – нігірі. Вони є довгастим коржем рису, на який кладеться скибочка риби або морепродуктів. Між інгредієнтами має бути трохи васабі для отримання кращого та виразного смаку.

Маки, які є просто нарізаними рисовими рулетиками з рибою або овочами, загорнуті в пресовані водорості норі, також дуже популярні.

Третій відомий і популярний різновид суші — хосомаки, тобто невеликі кулі суші, діаметр яких не перевищує 2-3 см. Вони складаються з рису, загорнутого в норі, і зазвичай одного інгредієнта всередині. Хосомаки через свій невеликий розмір є улюбленим видом суші для найменших поціновувачів японської кухні.

Суші вдома чи як правильно їсти суші?

Пробуючи вперше суші, більшість не вміє правильно їсти цю досить незвичайну для європейських реалій страву. Насамперед варто пам'ятати, що суші потрібно їсти в правильному порядку, що важливо не лише для смакових відчуттів, але й для самопочуття після їжі. Слід починати їсти суші з легкої, менш жирної риби, а потім можна переходити на жирну, наприклад, смачний лосось та скумбрію. При зміні смаку варто розжувати скибочку сирого імбиру, яка дозволить очистити смакові рецептори від попереднього інгредієнта та підготувати їх до прийняття нових смаків.

Традиційно суші слід їсти паличками. Це правило діє не тільки вдома, а й під час вечері в елегантному японському ресторані. Спочатку використання паличок може здатися важким, складним і некерованим, але практика веде до досконалості, і потрібно трохи досвіду, щоб опанувати це цікаве мистецтво. Кожен шматок суші слід помістити між двома паличками для їжі, але не варто проколювати суші, оскільки японці вважають це образливим.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 30.01.2022 | Переглядів: 925 | суши, еда, доставка суши

Читайте також на цю тему: