Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Чому переговори з Росією неможливі, а Україні потрібна більша підтримка?

Автор: Оксана Загороднюк, 30.11.2022, 22:00:28 Чому переговори з Росією неможливі, а Україні потрібна більша підтримка?

З'явилися повідомлення про посилення тиску Заходу на Україну з метою змусити її піти на поступки Росії для досягнення угоди про припинення війни. Міністр закордонних справ України одразу ж застеріг від поступок, оскільки всі переговори, починаючи з 2014 року, завжди закінчувалися провалом, пише видання Insight News Media.

Готовність до переговорів з РФ 

За інформацією Washington Post, відбулося приватне звернення не відмовлятися від мирних переговорів з Путіним. Проте, Україна заявила про неможливість переговорів після «анексій» у вересні. Терор РФ був посилений неодноразовими авіаударами по Києву та інших містах, систематичними звірствами на окупованих Росією територіях, фальшивими референдумами. Захід також бачить потенційний переломний момент у наближенні ЗСУ до Криму.  

Успішні переговори з Путіним є нездійсненною місією

Через інтенсивний тиск політичне керівництво України було готове піти на значні поступки після перших двох місяців війни. Починаючи з квітня, військовий баланс зміщувався на користь України. Будь-які надії на врегулювання шляхом переговорів були розбиті російськими злочинами, а українська позиція стала твердою. Завдяки воєнним перемогам Україна також отримала значну міжнародну військову та фінансову підтримку. 

Глобальна безпека через поступки 

Висування вимог до українського уряду було б провалом для довгострокової безпеки і стабільності в Європі та світі. Поступки державі-терористу – це не єдиний шлях до припинення війни. Мирна угода може бути досягнута і підтримуватися лише двома сторонами. Путінський режим досі не усвідомив свої помилки і не відмовився від захоплення та утримання українських територій. 

Москва повинна відмовитись від імперіалістичних амбіцій

Домовитися про угоду, за якою Росія погодиться піти, а Україна погодиться дозволити їй піти, має бути просто. Це може статися найближчим часом, оскільки героїчні ЗСУ та західні санкції послабили РФ до такої міри, що навіть її уряд повинен визнати, що війна програна. Поки Росія не відмовиться від своїх імперських прагнень, вона буде залишатися дестабілізуючою силою в Європі і світі.

Відмовитися від України означатиме поставити під загрозу глобальну безпеку 

Українці оплачують своїм життям витрати на самооборону від російських нападів, і вони проти компромісів. Україна має право голосу у вирішенні власних напрямків руху. Допомагаючи Україні перемогти Росію, Захід запобігає небезпечному поширенню російської агресії за межі цієї війни, надсилає сигнал Путіну та іншим авторитарним лідерам, що Захід буде підтримувати демократичних союзників у боротьбі за свободу. 

Нинішня криза глобальної системи безпеки

Україна завдала значних втрат російським військам і відвойовує раніше захоплені території. Тому Захід повинен продовжувати тиск на Росію. В результаті російське вторгнення може не закінчитися негайно, але воно може закінчитися назавжди. Закінчити війну – означає більше думати про український народ і його майбутнє, і менше турбуватися про проблеми, яких немає у Путіна.

Джерело: https://insightnews.media/why-are-talks-with-russia-impossible-and-more-support-for-ukraine-is-needed/ 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 30.11.2022 | Переглядів: 508 | Россия агрессия, политика, война в Украине, новости, инфомация, украина

Читайте також на цю тему: