Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як підготуватися до першого спілкування з адвокатом?

Автор: Олег Ковальский, 28.03.2021, 20:24:47 Як підготуватися до першого спілкування з адвокатом?

Можливо, ніколи раніше вам не потрібна була допомога юриста, а думки про те, що говорити і як себе поводити не дають спокою. Дійсно, щоб отримати максимальну користь із консультації та спілкування, потрібно підготуватися. Послуги адвоката рано чи пізно потрібні кожній людині, тому треба бути готовим до розмови.

Про що слід подумати

Фахівці з юридичної справи радять відкинути емоції та підійти до розмови серйозно. Обставини та ситуації, які змушують багатьох звернутись до адвокатів, здебільшого непередбачувані. Дехто вимушений вирішувати через суд сімейні справи, дехто ділові питання або інші. У будь-якому випадку спочатку треба зрозуміти, що адвокат – це фахівець, який готовий прийти на допомогу та розв'язати проблеми. Тому слід відкинути емоції та все обдумати.

Від того, наскільки чітко будуть поставлені питання, залежить те, наскільки якісну допомогу можна отримати від адвоката. Тому, щоб підготуватися, необхідно:

  • Подумати про те, що саме ви зацікавлені в тому, щоб ситуація вирішилася якнайшвидше, тому треба зробити все від себе залежне, аби розповісти всі подробиці справи фахівцю.
  • Подумайте про свої запитання і про те, як чітко їх сформулювати – чим точніше питання, тим більш точну відповідь можна отримати.
  • Підготуйте основні теми й питання у письмовому вигляді, робіть записи по ходу розмови.
  • Подумайте, як вкластися у запланований час консультації, адже зайві подробиці будуть тільки займати час.


Адвокат може запропонувати декілька варіантів вирішення ситуації. Слід бути готовими до швидкого прийняття рішень і порад спеціаліста.

Інші поради

Надання послуг юриста може відбуватися як при особистій зустрічі, так і онлайн. Слід вибирати той варіант, який буде найзручніший. Дехто вирішує провести першу консультацію особисто, щоб краще познайомитися з фахівцем, а якщо потрібні повторні – їх проводять онлайн. Розмірковуючи над запитаннями юристу, можна дотримуватися стандартного плану, розширюючи його особистими подробицями. Питаннями, що підходять до багатьох ситуацій і беруться за основу консультації, вважаються:

  • Які права я маю в цій ситуації та як я можу ними скористатися?
  • Яка прийнята практика при розгляданні схожих питань?
  • Які можливі збитки, в тому числі фінансові, мені доведеться понести?
  • Що я маю зробити для захисту своїх прав?


Юрист на консультації може надавати різні варіанти відповідей, адже багато чого залежить від рішень, які буде приймати клієнт. Для запису до одного з найдосвідченіших адвокатів України, треба зайти на сайт https://www.absl.org.ua/. Там можна дізнатися ціну консультації та знайти відповіді на інші свої запитання.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 28.03.2021 | Переглядів: 877 | адвокат, юриспруденция

Читайте також на цю тему: