Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2009 » Март » 17 » 12:29:45

Жители частного сектора в Житомире создают стихийные мусоросвалки. ФОТО

17.03.2009, 12:29:45 5992 5
Жители частного сектора в Житомире создают стихийные мусоросвалки. ФОТО

Сніг зійшов і комунальникам Житомира додалося роботи. Посеред мікрорайонів та обабіч доріг виростають гори відходів. Сміттєзвалище під вікнами вашого будинку може з'явитися будь - якої миті. Люди нарікають на владу й підприємців, хоча й самі викидають сміття на узбіччя. Проблема несанкціонованих смітників гостро постала в місті Житомирі.

Люди завжди намагаються якомога швидше позбутися побутового сміття. Одні викидають непотріб до обладнаних контейнерів або відвантажують на сміттєвози, врешті-решт спалюють. Інші – крадькома чи відкрито викидають сміття до найближчих ям, ставків, кущів або просто залишають обабіч дороги. Результати такої екологічної невихованості, а то й злочинності можна спостерігати всюди, а з приходом весни тим паче.

Володимир Корбут, начальник комунального автотранспортного підприємства КАТП 0628: - "Cміття збільшилося коли зійшов сніг. Найбільше сміття в приватному секторі, бо вважають люди, що вони економлять на цих копійках, хоча це не так й багато 5 грн на вивіз сміття."

Не дарма кажуть, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Жителі міста свою провину в цьому визнають і навіть знають чому вулиці міста засмічені.

Перехожа: - "В першу чергу винуваті ми самі, томущо ми самі дуже погануємо своїх дітей в першу чергу, по-друге наші педагоги погано виховують, якби в нас виховання було на першомі місці, то я думаю, що стільки бруду не було б, а воно забруднено тому, що в нас немає виховання. Ми самі його забруднюємо і на стільки ми сьогодні займаємо положення у здоров»ї, що статистика каже до того, що кожна людина має якісь захворювання, а більшиство захворювань екологічних, тому шо це все впливає на наше здоров»я, з цим дійсно треба боротися."

Нажаль, сьогодні знайдеться не багато людей, які дійсно усвідомлюють проблему несанкціонованих смітників. Всі скажуть: - "Так, я зрозумів, я більше не буду викидати сміття посеред вулиці" , але настає новий день, і всі обіцянки залишаються в минулому. І місто, знову потопає у незліченній кількості обгорток, фантиків, пляшок та папірців. 

читайте также:



Житомир, ул. Гагарина, 5. Мусор, который накопился за достаточно долгое время










Власти Житомира призывают горожан не мусорить на улицах.

   По матеріалам: ТРК Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 5
Vadoom
1 Vadim (Vadoom)   • 13:45:36, 17.03.2009 [Материал]

то что народ мусорит это да. Но власти и руководство жэков тоже оправдывать нельзя... Живу на Полевой... экспериментальный вариант тети Веры... убирает теперь у нас так называемое Комэнерго.... так теперь мусор не возят.... его каждое утро, пока темно дворники палить начинают..... Короче ощущение, что живешь по соседству с химкомбинатом...
oleg
2 Oleg (oleg)   • 19:27:59, 17.03.2009 [Материал]

да але комунальники нам також дуже добре допомагають з сміттям, наприклад на минулій неделі зрізали дерева по вул. 1-го Травня, гілля ще й досі лежить і його ні хто не збирається вивозити, все розносится по вулиці
sala
3 саша (sala)   • 22:57:57, 17.03.2009 [Материал]

В пошлом году ученики школы 26 собирали мусор по всей Богунии,и сложили мусор в огромные кучи в пакети.А вывозить мусор никто не хотел,ни ЖЕК ,ни лесничество.И дети 3 дня наблюдали как их труд ветер разбрасывает по лесу. В конечном итоге трактор тут же в лесу вырыл яму и захоронил пакеты.Как после всего обяснить ребенку ,что не нужно мусорить?
FBI
4 Tatyana (FBI)   • 12:29:33, 18.03.2009 [Материал]

"Cміття збільшилося коли зійшов сніг..."
аха, его все закапывали под снег...не знают, как оправдать свалки на улицах...смех)
RusG
5 Rus (RusG)   • 14:02:27, 18.03.2009 [Материал]

Да проблему легко вирішити: ввести систему штрафів по наданим фотоматеріалам, зацікавити несвідомих винагородою за зроблені заявки про порушення, хто не має, з порушників, або не хоче платити - виділити ділянку міста і хай прибирає...
Оголошення на ЖЖ інфо: