Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Інтернет і Технології » 2009 » Июль » 1 » 09:26:58

Для водителей мопедов и велосипедов в Житомире вводятся светоотражающие жилеты

01.07.2009, 09:26:58 13407 27
Для водителей мопедов и велосипедов в Житомире вводятся светоотражающие жилеты

Відсьогодні вступає в дію рішення Житомирської облради про обов’язкове використання водіями мотоциклів, моторолерів, мопедів, скутерів, велосипедів, гужових повозок світловідбиваючих жилетів у темну пору доби або за умов поганої видимості.

Як повідомили в прес-службі УДАІ УМВС України в Житомирській області, зазначені в рішенні жилети будуть виготовляти спеціалізовані швейні підприємства Житомирської області та самого Житомиру, пише Сергій Роздум, газета „20хвилин”.

Придбати їх можна буде лише через Житомирську філію Державного підприємства МВС України «Інформ-Ресурси» або через районні підрозділи Державтоінспекції області. Їх вартість – мінімальна – в межах 60-ти гривень.

Станом на сьогодняшній день в продаж ці жилети ще не надійшли. В ДАІ обіцяють, що вони будуть вже найближчим часом. Коли саме – невідомо. Адже все залежить не лише від ДАІ, а й від інших структур, зазначених у постанові.

А от за відсутність жилету водіїв можуть штрафувати. Відсутність жилету в зазначених вище умовах підлягатиме під порушення пунктів 6.2 та 6.3 правил дорожнього руху. Знову ж таки, лише на Житомирщині і в рамках експерименту.

Втім, не обов’язково купувати жилети, які пропонуватимуть даішники. Можна одягати будь-який світло відбиваючий жилет, який ви зможете знайти. Не вважатиметься порушеням, якщо на одязі є світловідбиваючі елементи. в крайньому випадку їм можна нашити самостійно.

  • Довідка: Згідно того ж рішення Обласної ради, водії усіх транспортних засобів на автошляхах та вулицях населених пунктів поза межами місць стоянки у темну пору доби повинні бути вдягнені у жилети при виконанні будь-яких робіт з обслуговування або ремонту транспорту, проведення розвантажувально-навантажувальних робіт, здійснення посадки-висадки пасажирів. Те ж саме стосується і працівників дорожньо-комунальних служб та комунальних підприємств. Вони повинні використовувати світловідбиваючі жилети кожного разу під час проведення робіт на проїжджій частині вулиць та автошляхів.
А от пішоходи, що рухатимуться проїжджою частиною або узбіччям доріг поза межами населених пунктів, мають потурбуватися про наявність світловідбиваючих фрагментів на своєму одязі з 1 березня наступного року.

  • Правила: Нагадаємо зміст двох пунктів правил, які стосуватимуться жилетів. Пункт 6.2.  –  мопеди і велосипеди повинні бути обладнані звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, ззаду — червоного. А в пункті 6.3. говориться, що для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на мопеді необхідно увімкнути освітлення, на велосипеді — ліхтар (фару). Звісно, все це стосується самих транспортних засобів і тут нема жодного слова про водіїв. Але як пояснили газеті „20хвилин” в прес-службі УДАІ УМВС України в Житомирській області, ці пункти будуть доповнені. Але зміни діятимуть лише в нашій області. Якщо експеримент виявиться вдалим, можливо його дія пошириться на всю Україну.




Світловідбиваючий жилет можна купити в Житомирі за 35 гривень

Оскільки спеціальні жилети ще не надійшли в продаж, ми вирішили пошукати подібні вироби на полицях крамниць міста. Як виявилось, подібний виріб купити можна навіть зараз.

- В нас світло відбиваючі жилети бувають різних моделей. Але зараз є лише одна модель. Такий жилет можуть використовувати водії, яким довелось в темну пору доби робити аварійну зупинку і виходити з машини. Їх також можуть використовувати і водії мопедів, скутерів, мотоциклів та велосипедисти. Вони мають дві світло відбивні смужки і гарно помітні у світлі фар. Та й коштують недорого – всього 35 гривень, - описала нам про наявні в продажу жилети Вікторія Гусятинська, продавець-консультант відділу „Аксесуари” магазину „СтопТранзит”, що по вулиці Бердичівській.

Вікторія також розповіла, що поки такого ажіотажу на світловідбиваючі жилети, як був на аптечки і вогнегасники, коли їх ввели, немає. Але цілком можливо, що ситуація зміниться і товар стане більш популярним. Поки жилети в основному купують водії, які їдуть за кордон (там вони є обов’язковими).











Такий жилет коштує 35 гривень, фото Сергій Роздум, газета „20хвилин”


Тэги: светоотражающие жилеты, Скутеры, велосипедисты, мопеды
   По матеріалам: 20 хвилин

Схожі новини:


Комментариев: 27
1 666   • 10:03:48, 01.07.2009 [Материал]

а жёлтую звезду нашивать на одежду ещё не надо? в виде эксперемента в житомирской области.
Egor_Goodman
2 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 10:20:11, 01.07.2009 [Материал]

дорого, и плохо что только в магазинах МВС - видимо строятся, деньги очень нужны.
а так хорошая идея, но боюсь будет принята в штыки плохой организацией.
думаю эти желетки должны носить рекомендательный характер , и продаваться в магазинах где продают велосипеды, мопеды.... гужевые повозки :)))
а также иметь несколько вариантов дизайна...
ArtModa
3 ArtModa (ArtModa)   • 10:33:53, 01.07.2009 [Материал]

Советую, на море в такую сетчатую футболку очень удобно собирать рапаны и мидии под водой :)
4 Joryk1   • 11:47:24, 01.07.2009 [Материал]

Генеральские Менты поднимутся.цена такой жилетки максимум 20грн
Aziat
7 Темуджин (Aziat)   • 12:03:31, 01.07.2009 [Материал]

Так ведь капитализм, а вы все о фиксированых ценах плачете. Закажите партию в китае по 5 гривен и продавайте по 25. Поломаете ментам бизнес и сами немерено подыметесь.
5 Angel   • 11:49:02, 01.07.2009 [Материал]

666-tu IDIOT v vide eksperementa
6 Виктор   • 11:57:00, 01.07.2009 [Материал]

лишний повод штраф выписать)))....идея хороша, но лучше власти побеспокоились о наличии разметки на дороге, освещенности улиц и велодоржках
mighty
8 Сергей (mighty)   • 13:21:46, 01.07.2009 [Материал]

Хорошая идея. Я и не знал что они у нас продаются, поеду в автомагазин, куплю и себе такую.
Однажды чуть человека не сбил, в темное время суток за городом. А была бы хоть одна светоотражающая полосочка, то заметил бы заранее человека. А так фары выхватили человека из темноты, когда я уже ни затормозить ни отвернуть не успевал, успел только испугаться :) К счастью ехал не слишком близко к обочине, поэтому и не сбил человека. А гужевую повозку заметил в темноте, только благодаря установленным на неё катафотам, вовремя притормозил и объехал её. К сожалению не все вешают катафоты, хоть и обязаны по правилам дорожного движения. Так что правильно, что ввели обязаловку по светоотражающим полоскам.
Korvin
9 Корвін (Korvin)   • 13:24:12, 01.07.2009 [Материал]

Цветовая гамма великолепна )))
Есть альтернатива этому "красному в дырочку"?
rozdum
11 Sergey (rozdum)   • 14:26:28, 01.07.2009 [Материал]

Чувак, бачу читати вмієш, навчись ще вдумуватись в то, що читаєш! У ментів буде свій варінат жилеток. Як вони обіцяють - в трьох кольорах навіть. А на фото - от просто такі є в магазині зараз. Вони ж не спецом під це нововведення їх завезли і продають. А просто там були і всьо. Може комусь треба. і
Так що підкол - ну абсолютно не в тєму!
Korvin
12 Корвін (Korvin)   • 14:44:54, 01.07.2009 [Материал]

окей, зауваження зараховано.
статтю окинув оком, бігло. картинка зацепила )
rozdum
16 Sergey (rozdum)   • 22:50:26, 01.07.2009 [Материал]

теж сорі за таке жорсткий комент. звик все в штики)
sax
10 sax (sax)   • 13:34:09, 01.07.2009 [Материал]

Кое -кому не мешает выжечь звезду на голове, и отправить в дур-дом , для эксперимента.
13 123   • 17:52:26, 01.07.2009 [Материал]

афигеть!!!
жилетов нет и не будет пока, но штрафовать будут в полный рост!!!
1-10 11-20 21-23
Оголошення на ЖЖ інфо: