Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2010 » Июнь » 2 » 17:13:04

В случае разрушения плотины в Житомире будут затоплены 180 жилых домов

02.06.2010, 17:13:04 9556 7
В случае разрушения плотины в Житомире будут затоплены 180 жилых домов

Ситуацию на водоподъемной плотине на реке Тетерев в городе Житомире будет изучать очередная рабочая группа. На этот раз областного уровня.

Как сообщила «Журналу Житомира», пресс-служба Житомирской ОГА, соответствующее распоряжение подписал председатель облгосадминистрации Сергей Рыжук.

Рабочая группа создана с целью избежания чрезвычайной ситуации. В случае разрушения плотины в Житомире будут разрушены: автодорожный мост, водопровод восточной части города, три ветки газопровода Бердичев-Житомир, а также будут значительные повреждения производственных помещений на 10 жизненно важных предприятиях города и будет затоплено 180 жилых домов с населением 1120 человек.

Согласно выводам ученых, плотина была признана аварийной ещё в ноябре 1997 года и отнесена к объектам II группы риска возникновения чрезвычайных ситуаций. Гидротехническое сооружение требует проведения комплекса инженерно-технических мер.

Рабочая группа под руководством первого заместителя губернатора Николая Олещенко должна сообщить о своих выводах до 5 июля.




ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови обласної державної адміністрації

від 31.05.10 № 135

Про створення обласної робочої групи
для вивчення ситуації, що склалася на
водопідйомній греблі на р. Тетерів
у м. Житомирі

Водопідйомна гребля на р. Тетерів у м. Житомирі згідно з висновками Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій Держбуду України у листопаді 1997 року визнана аварійною і віднесена до об’єктів ІІ групи ризику виникнення надзвичайних ситуацій та потребує проведення комплексу інженерно-технічних запобіжних заходів.

У випадку руйнації греблі будуть зруйновані: автодорожній міст, водовід постачання східної частини міста, три гілки газопроводу Бердичів-Житомир, а також матимуть значні пошкодження виробничі приміщення на 10-ти життєво важливих підприємствах та буде затоплено 180 житлових будинків з населенням 1120 чоловік.

З метою уникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня:

1. Утворити обласну робочу групу для вивчення ситуації, що склалася на водопідйомній греблі на р. Тетерів у м. Житомирі та затвердити у складі згідно з додатком.

2. Робочій групі вивчити порушене питання та про результати поінформувати облдержадміністрацію до 05.07.10.

Голова державної адміністрації С.М.Рижук




Склад обласної робочої групи для вивчення ситуації, що склалася на
водопідйомній греблі на р. Тетерів у м. Житомирі

  • Олещенко Микола Миколайович - перший заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи
  • Гриб Василь Миколайович - заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації, заступник голови робочої групи.
  • Барвицька Тетяна Вікторівна - провідний спеціаліст виробничо-технічного відділу головного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації, секретар робочої групи

Члени робочої групи:
  1. Башинський Леонід Йосипович - директор КП по експлуатації штучних споруд (за згодою)
  2. Варема Тетяна Никифорівна - заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації
  3. Гаращук Сергій Петрович - заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації
  4. Дідківський Микола Васильович - начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради (за згодою)
  5. Нікітчук Ігор Валерійович - начальник головного управління МНС України в області (за згодою)
  6. Сплавський Володимир Станіславович - начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації
  7. Шелудченко Віра Тимофіївна - Житомирський міський голова (за згодою)

Заступник голови державної адміністрації М.А.Черненко



Тэги: Житомир, реконструкция, потоп, плотина

Схожі новини:


Комментариев: 7
)(a0(
1 Александр ()(a0()   • 17:36:03, 02.06.2010 [Материал]

Гениально! Наконец-то с 1997го года они рассчитали количество потерь, теперь еще столько же понабиться на поиск путей избежания катастрофы, а нужно же и реализовать их...
lancellot
2 lancellot (lancellot)   • 21:10:13, 02.06.2010 [Материал]

Чим ближче до 11 червня, де будуть дылити 40 млн.грн. - тим быльше страху на людей будуть наганяти.
garold
3 Кonstantin (garold)   • 22:35:44, 02.06.2010 [Материал]

По моему пора создавать робочюю групу по предотвращению разрушения плотины,а не для изучения ситуации,хотя 23 года наверное мало для окончательных выводов ,идиоты.
Sandra
5 Sandra_Gold (Sandra)   • 12:50:06, 03.06.2010 [Материал]

А 23года-это от чего?
Шурин
4 Aleksandr (Шурин)   • 07:42:53, 03.06.2010 [Материал]

Так ну все же знают что она никуда не денеться ни в коем случае эта плотина(ну в принципе возможно это и так, льды она выдержала, и ещё много лет простоит) а если вдруг что и случится, то этого никто не будет ждать, ведь зиму комунальщики тоже никогда не ждут, она неожиданно приходит, никто же ни о зиме ни о плотине не предупреждён и не знает..
garold
6 Кonstantin (garold)   • 15:08:50, 03.06.2010 [Материал]

Sandra читайте внимательно материал "у листопаді 1997 року визнана аварійною і віднесена до об’єктів ІІ групи ризику"
Cobalt
7 Cobalt (Cobalt)   • 23:53:10, 03.06.2010 [Материал]

На мой взгляд плотина - это "дежурная статья расходов", под которую будут просить деньги. А самой плотиной заниматься не будут.
Оголошення на ЖЖ інфо: