Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2013 » Сентябрь » 13 » 10:57:48

В Житомире начинают сбор средств на помощь политзаключенным

13.09.2013, 10:57:48 3720 10
В Житомире начинают сбор средств на помощь политзаключенным

В Житомире собираются провести информационную акцию «Стоп криминально-олигархический террор», параллельно будет проводиться сбор средств на помощь политическим заключенным.

Как рассказал «Журналу Житомира» организатор Константин Суский, акция начнется в воскресение 15 сентября в 12.00 в центре Житомира, на улице Михайловской.

Цель акции: заострить общественное внимание на главной общенациональной проблеме - «Уголовно-олигархической системе». Акция должна привлечь внимание к проблеме существования в Украине узников совести.

"В силу многих факторов современное украинское общество или вообще не интересуется причинами происходящего вокруг или искусственно дезориентировано. Поэтому пробуждение общественного сознания, и как следствие формирование четкой гражданской позиции является первоочередной задачей в деятельности общественных организаций всех уровней", - говорят организаторы.

В оргкомитете уверены, что сегодня в Украине нарастает сопротивление режиму со стороны общества. Вспышки общественного противостояния системе наблюдаются в каждом регионе страны.

Информационное содержание акции, будут направлено на такие черты общественного характера как безответственность и индивидуализм. Общество должно осознать, что борьба идет здесь и сегодня, и она касается каждого из нас, и каждый из нас несет личную ответственность за результат этой борьбы.

Острым вопросом стоит такое социальное явление, как «узник совести», и общественный долг не оставаться в стороне от этой проблемы. Уголовно-олигархическая система превратила целую нацию на «бесправных уродов». На каждого кто посмеет с этим не согласиться, система всегда найдет индивидуальные средства воздействия, не останавливаясь перед убийством. Поэтому важной частью акции, является всестороннее освещение этой информации с определением самой сути этой проблемы. Важно дать понять, что это проблемы не у «кого-то там», это наша общенациональная опасность, и никто не имеет никакого морального права игнорировать этот факт.

Стоит добавить, что во время проведение акции, будет проводиться сбор средств, на помощь тем, кого система отправила за решетку, с последующим перечислением на счет Комитета освобождения политзаключенных.

 - На сегодня репрессии в Украине получили массовый характер. Арестовать могут любого украинца независимо от пола и социального статуса. Это и молодые люди-активисты патриотических организаций, и студенты, и футбольные болельщики, также предприниматели, рабочие, художники, пенсионеры. Все, кто в той или иной степени оказывает сопротивление оккупационному режиму, - считает один из организаторов акции Константин Суский.

Схожі новини:


Комментариев: 10
KAPJICOH
1 Andrey (KAPJICOH)   • 11:58:05, 13.09.2013 [Материал]

Неплохо бы еще и траты собранных средств сделать прозрачными (кому и какой размер помощи был оказан, за что сидит).
Erik
2 Костянтин (Erik)   • 12:26:50, 13.09.2013 [Материал]

кількість допомоги буде обов'язково пысля заходу вказано
Erik
3 Костянтин (Erik)   • 12:28:37, 13.09.2013 [Материал]

Ось особливо резонансні справи:
Віталій Запорожець – вбив майора міліції, який тероризував село Семиполки. Село вдячне. Віталій в СІЗО. Засуджений на 14 років позбавлення волі. Суддя Тамара Міхієнкова.
Андрій Білецький – засновник і лідер організації «Патріот України». 1979 року народження, одружений, має сина.
27 грудня 2011 р. був заарештований, наразі перебуває в Харківському СІЗО.
Обвинувачується в організації «замаху на вбивство» сбушного провокатора Сергія Колесніка. Громадянин Колеснік прийшов озброєний травматичним пістолетом до офісу «Патріота України» в Харкові і почав стріляти в членів організації. Двоє поранених активістів змогли відбитися, але після цього потрапили в тяжкому стані до лікарні. Міліція спочатку порушує проти Колесніка кримінальну справу по ст. 296 (хуліганство). Згодом справа змінюється, все перевертається навпаки і справу порушують проти тих, хто захищався. Але тепер це вже не просто хуліганство, а спланований замах на життя! Андрія Білецького слідчі роблять організатором цього, попередньо спланованого, «замаху» . Того факту, що нападник з’явився в офісі організації раптово слідство і суд не враховують. Провокатор Колеснік отримав назад свій пістолет і тепер виступає в ролі потерпілого. А через кілька місяців «потерпілий» згадав, що в нього ще пропали якісь гроші (хоча всю його валюту на місці вилучила міліція і це видно навіть на оперативному відео), і слідчий викриває у справі ще й корисливі мотиви. За його логікою «нещасний» 130-кілограмовий колишній афганець, українофоб, який з пістолетом прийшов в офіс Харківської «Просвіти» і вчинив стрілянину, був туди заманений та пограбований. Не дивно, що слідство отримало подібні «результати», адже були обшукані квартири всіх патріотів, вилучені всі можливі гроші (навіть пенсії батьків!), мобільні телефони та комп’ютерна техніка.
Віталій Княжеський (Вітус) - 1980 р.н., уродженець м. Ізюм Харківської області. Одружений. Заступник Головного Провідника організації «Патріот України».
23.08.2011 р. був поранений під час нападу на офіс колишнього афганця, провокатора Сергія Колесніка. Почалось все з того, що нападник, на вулиці, біля офісу “Патріоту України” зустрів активіста організації Ігоря Михайленка. Погрожуючи зброєю невідомий затягнув його у двір. В цей час на галас дівчини, яка проходила поруч і бачила ситуацію, зреагував дідусь-вахтер, який і покликав на допомогу. Віталій Княжеський почувши крики чергового вибіг у двір і одразу отримав кулю в груди, потім ще дві. Схопивши перше що попалось під руку, поранений Віталій кинувся до нападника. В цю мить Ігор спробував повалити невідомого на землю, за що отримав постріл впритул. Не зважаючи на поранення хлопці змогли повалити “гостя” на землю і вибити в нього зброю. Після приїзду міліції їх забрала швидка до інституту невідкладної хірургії. Діагноз лікарів – розірвані м’язи шиї у Ігора Михайленка та три кульові поранення в царину серця і поранення в руку навиліт у Віталія Княжеського.
Ігор Михайленко (Черкас) -1988 р.н., уродженець м.Харків. Неодружений. Вишкільний референт Організації «Патріот України», організатор Всеукраїнських вишколів. Брав активну участь у спробі прориву на Хрещатик 18.10.2008 р., 2 доби утримувався у Київському ІТТ.23.08.2011 р. поранений під час відбиття спроби нападу на офіс Харківського осередку Організації. Отримав кульове поранення в шию. Перебував в Харківському інституті невідкладної хірургії. Потім був переведений у статус підозрюваного і затриманий. Утримується в Харківському СІЗО.
Ігор Мосійчук – український журналіст, громадський діяч організованого соціал-націоналістичного руху, головний редактор газети «Вечірній Васильків», політв'язень у справі «васильківських терористів».
З серпня 2011 року Ігор Мосійчук, разом з іншими «васильківськими терористами» (Сергієм Бевзом та Володимиром Шпарою) утримується у сумнозвісній ще з радянських часів Лук'янівській в'язниці.
Erik
4 Костянтин (Erik)   • 12:28:59, 13.09.2013 [Материал]

Володимир Шпара - 4 жовтня 1983 року народження, активіст організації «Патріот України». Одружений, має 1-річного сина Святослава..
З 24 серпня 2011 року заарештований і разом з Бевзом і Мосійчуком утримується в Лук’янівському СІЗО.
Сергій Бевз - 1983 р.н., депутат васильківської міської ради, член організації "Патріот України". Одружений, має малолітнього сина.
Після затримання в серпні 2011 року, перебуває в Лук’янівському СІЗО. На квартирі Сергія, де проживають дружина Христина і маленький син, СБУ проводить нічний обшук, вилучає всю техніку та гроші.
Олександр Радолов, Дмитро Світанько, Антон Шамов, Антон Бойко
Обвинувачуються в тому, що 1 травня 2011 підпалили Мелітопольський міський районний суд, а 19 вересня Мелітопольську міжрайонну прокуратуру. У той же день міліції вдалося схопити хлопців і вони оголосили мотиви своїх дій – протест проти держави в особі її поліцейської, судової системи і злочинності, що покривають ці органи.
19.01.2013 у Запоріжжі їх засудили до:
Радолов А . - 6 років позбавлення волі;
Бойко А. - 5 років позбавлення волі;
Світанько Д. - 5 років і 6 місяців позбавлення волі;
Шамов А.В. - 3 роки позбавлення волі.
Окрім цього, суд вимагає відшкодувати збитки "потерпілим" від підпалювачів загалом на суму 115 464 грн. 97 коп.
"Ніжинські робінгуди":
Попович Владислав, Попович Анатолій, Бондаренко Андрій, Ярмоленко Сергій, Уразгельдиєв Рустам, Волик Дмитро
Шість спортсменів з міста Ніжин Чернігівської області у листопаді 2009 року почали вишукувати продавців наркотиків та змушувати їх зізнаватися в цьому.
Лідер групи – Владислав Попович – заявив, що почав "полювання" через наркотичний досвід свого молодшого брата Анатолія. Спортсмени шукали продавців дурману, прикидаючись покупцями. Вони знімали відео, де наркоторговці обіцяли більше ніколи не продавати наркотики, а також свідчили про те, що платять міліції.
У грудні 2009 року проти "робінгудів" порушили першу кримінальну справу. З 13 квітня 2010 року вони знаходилися в СІЗО.
Деснянський райсуд Чернігова 29 травня 2012 р. оголосив вирок – від 7 до 12 років ув’язнення.
Родина Павличенків
Сергія Павличенка та його батька Дмитра Павличенка звинувачують у вбивстві судді Шевченківського суду м. Києва, Зубкова. Справа повністю розвалюється, ніхто зі свідків не впізнав серед Павличенків убивць Зубкова. Перебувають у Лук’янівському СІЗО.
Віталій Применко - заарештували (в Дніпропетровській області) за фактом вибуху в місті Слов’янськ (Донецька область).
Віталій Применко, 1966 року народження - один із засновників ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, один із засновників Комітету Визволення Політв'язнів (м.Київ).
Вже був засуджений за політичні "злочини". Перший строк він відсидів за... листівки і плакати з Бандерою. Також був засуджений за напад на депутата облради, секретаря горкому КПУ Артемівська, Акімова. Зараз йому інкримінують справу із вибухом у Слов'янську (за статтею 296 ч.4), - заарештували (в Дніпропетровській області) за фактом вибуху в місті Слов’янськ (Донецька область). Поки Віталій був із друзями на річці, 28 вересня 2011 року, зранку в його будинку відбувся незаконний обшук, в наслідок якої міліція знайшла начебто його зброю. З 1 жовтня 2011 року Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглядається кримінальна справа за звинуваченням Применка Віталія Леонідовича, за ст.ст. 296 ч.4, 263 ч.1 КК України.
Засудженний на 6 з половиною років.
Михайло Писарцов
Засуджен за статтею 296 ч.2 на термін 2 роки за малювання графіті з обличчям людини схожої на Президента з червоною цяткою на лобі (“сумські художники”), та у підпалі гуртожитку. Cуддя Микола Шершак.
Дмитро Данилов
Засуджен за статтею 296 ч.2 на термін 2 роки за малювання графіті з обличчям людини схожої на Президента з червоною цяткою на лобі (“сумські художники”), та у підпалі гуртожитку . Cуддя Микола Шершак.
Ігор Ганненко
1994 р.н., студент, засуджений Сумським судом до 1 року і 8 місяців позбавлення волі за малювання графіті з обличчям людини схожої на Президента з червоною цяткою на лобі (“сумські художники”), суддя Микола Шершак
Засуджен за статтею 296 ч.2 на термін 1 рік і 8 місяців.
Володимир Никоненко,
1990 р.н., , засуджений Сумським судом до 1 року позбавлення волі за малювання графіті з обличчям людини схожої на Президента з червоною цяткою на лобі (“сумські художники”), суддя Микола Шершак. Засуджен за статтею 296 ч.2. Відбуває покарання в Конотопській трудовій колонії.
Vetal_sva
5 Vetal (Vetal_sva)   • 13:33:20, 13.09.2013 [Материал]

Новый закон "об оружии" точно не примут!
polesich
6 Владимир (polesich)   • 14:16:02, 13.09.2013 [Материал]

Правильно сделают у нас постоянно применяют травматику по пьяне
Erik
7 Костянтин (Erik)   • 15:22:46, 13.09.2013 [Материал]

і не тільки по "пьянке"...Але тей самий травмат урівнює в правах злодія і жертву, чи ні?
Cobalt
8 Cobalt (Cobalt)   • 19:37:32, 14.09.2013 [Материал]

Верно. На любой лом нужно иметь свой лом!!!
сокол-56
9 Валерий (сокол-56)   • 01:49:01, 15.09.2013 [Материал]

Костянтине, а до суддів які претензії? Порушив Закон - відповідай! Ваші "робінгуди" займались самосудом, не політикою зовсім, як Ви стверджуєте, а криміналом. І "афганця" побити, і секретаря "горкому" КПУ побити - також кримінал. Так що "партіотизму" тут немає ніякого. Як і політичних репресій.
KuzyaPavlova
10 Ксения Павлова (KuzyaPavlova)   • 18:11:24, 16.09.2013 [Материал]

"В силу многих факторов современное украинское общество или вообще не интересуется причинами происходящего вокруг или искусственно дезориентировано". На самом деле люди просто уже не верят в то, что возможно что-то изменить.
Оголошення на ЖЖ інфо: