Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Октябрь » 17 » 13:55:08

Нардеп Володимир Арешонков закликає боротися із лісовою мафією на Житомирщині     Реклама  

17.10.2016, 13:55:31 3682 13 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Нардеп Володимир Арешонков закликає боротися із лісовою мафією на Житомирщині

Незаконна вирубка лісу на Коростенщині почала набувати масштабів екологічного лиха ще минулого року, проте наразі проблема досягла свого апогею. 

Народний депутат України Володимир Арешонков зібрав представників екологічної служби, громадськості, правоохоронних органів та журналістів для виїзного рейду у місця незаконної вирубки деревини. 

Найбільших масштабів незаконна вирубка досягла на території Коростенського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК».

Разом із членами депутатської комісії Коростенської районної ради, яка займається лісовим питанням, Арешонков проводить перевірки на території лісгоспу АПК. Під час однієї такої перевірки було виявлено територію несанкціонованої вирубки площею приблизно у 60 гектарів. Лише за один день побачили понад 250 неклеймованих пнів. 

Володимир Арешонков зазначає: вирубують переважно дуби та вільху, при цьому дороговартісну частину дерев забирають, а залишки покидають серед лісу. 

Дійсно, перед журналістами відкрилась сумна картина: купи дубового гілля, до якого браконьєрам немає діла. Проте зловмисники іноді лишають після себе не тільки такі сліди. Здивувала інша знахідка: купа свіжоспилених дубів, які горелісоруби не встигли забрати. 

«Ми знайшли ці дуби вчора, тут явно працювала техніка лісгоспу АПК. Вочевидь, вони просто не встигли вивезти деревину. Поряд лише декілька проклеймованих пеньків – це зроблено постфактум, аби хоч якось замести сліди», - зазначає Володимир Арешонков. 

Депутат Коростенської районної ради Дмитро Сітяшенко наголосив, що дерева не клеймовані, а так може проходити лише суцільна рубка лісу. 

«Але це зовсім не суцільна рубка, бо дерева не хворі, а цілком здорові – їм ще рости років сто. Приблизна вартість збитку з одного такого дерева становить близько 5 тисяч гривень», - каже Сітяшенко. 

Інспектори екологічної служби Житомирської області вбачають причину такого пожвавлення мисливців за лісом у подорожчанні деревини. 

«Зараз об’єми вирубки просто нечувані. Їх навіть приблизно не можна порівняти зі статистикою минулих років: випадків в десятки рази більше. Мабуть, це через те, що деревина суттєво подорожчала. Особливо плачевна ситуація саме в Коростенському районі», - зауважив інспектор Держекоінспекції Олексій Сташков. 

Виконуючий обов’язки заступника начальника Коростенського відділення поліції Олег Камінський сказав, що іноді таки вдається перехопити автомобілі, які перевозять несанкціоновано зрубану деревину. Такі справи передають до суду, але дуже часто зловмисникам вдається уникнути покарання. 

Володимир Арешонков резюмував: з проблемою боротиметься всіма можливими законними методами. 
«Вчора я мав розмову з керівником Служби безпеки України та з обласним прокурором. Ми домовилися, що об’єднаємося з правоохоронцями, аби вирішити проблему масової незаконної вирубки, адже такими темпами скоро залишимося зовсім без лісу. Безумовно, у цій сфері є цілі злочинні групи, які знищують лісовий масив. Ми знаємо, хто на чолі цієї мафії, і не дамо їм красти народне багатство», - застеріг нардеп.

Ігор Смужко










Тэги: лес, Арешонков, Коростенщина, вырубка леса

Схожі новини:


Комментариев: 13
galapagos
1 Джордж (galapagos)   • 14:29:41, 17.10.2016 [Материал]

Крендель посередине на предпоследней фотке явно в теме...
Mira
2 Irina (Mira)   • 16:22:44, 17.10.2016 [Материал]

*Ми знаємо, хто на чолі цієї мафії, і не дамо їм красти народне багатство», - застеріг нардеп.*
Пусть назовет имя и мафиози и заявит в прокуратуру про *вчинення злочину*,у него есть полное право сделать это.
babay
3 Вася (babay)   • 16:29:56, 17.10.2016 [Материал]

НЕ КОГО И НЕ ПОСАДЯТ...крышуют все силовые структуры...
AlexIvanov
4 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 17:25:47, 17.10.2016 [Материал]

Причем тут силовые. Вот депутаты и разворовывают лес.
Юрко
5 Градовський (Юрко)   • 00:02:52, 18.10.2016 [Материал]

Закликаю боротися з ригом Арешонковим!
pasha786
6 Пашко инна Петровна (pasha786)   • 09:28:21, 18.10.2016 [Материал]

Я живу в цьому районі й добре знаю, як поліціція з лісниками давно домовилися й покривають один одного. всі знають ці схеми, та роблять вигляд шо нічого не відбувається. але ж правду не приховати. у нас дійсно з"явилася нова мафія.
nons45
7 Ноник Сергей Иванович (nons45)   • 09:38:01, 18.10.2016 [Материал]

Ну что наступили на хвост лесной мафии? Неужели??? Надежда есть. Хватит уже силовикам покрывать это безобразие. Леса скоро будут пустынями. А лесники и их крыши уже не один дворец себе построили. Время собирать камни!
mirosia
8 mirosia dovzhik (mirosia)   • 10:10:40, 18.10.2016 [Материал]

Прикол знаєте в чому? В тому, що фури, які поліція "типу" затримує і ставить у себе під відділком, потім таємниче зникають разом із лісорубами. У нас весь Коростень говорить, що у них там все на мазі. Башляють поліцаям, ох башляють. Через те вони і обнагліли - відчувають себе як сир в маслі.
semen-semen
9 Семен Семенюк (semen-semen)   • 11:27:08, 18.10.2016 [Материал]

Лесники сами в частных разговорах признаются, что менты крышуют. Но не только они. Тут круговая порука в чистом виде. Даже если поймали машину с лесом, и дааааажее если будет суд, нанимаются отличные адвокаты и машину отпускают прямо с лесом. Схема работает прекрасно. Еще и работу дают местным жителям - селяне помогают резать лес. А заработав мелкую копейку, люди покрывают заказчиков. Молодцы конечно, что разворошили это осиное гнездо. Но будет ли толк? Ведь система выстраивалась годами. Нужно объединять силы!
morozenko
10 Илья Мороз (morozenko)   • 11:42:28, 18.10.2016 [Материал]

В лісгоспах АПК твориться страшне! Ліс ріжуть повально. Нещодавно суд підтримав прокуратуру щодо незаконності виділення обласною радою 95 га лісу з лізгоспу АПК для Фірташа у 2015 році. Вдумайтеся, 95 га під видобуток титану. Час вже спитати з керівництва комунального Житомироблагролісу за всі безчинства!
1-10 11-13
Оголошення на ЖЖ інфо: