Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Июнь » 8 » 07:36:58

Суд обязал демонтировать в Житомире общедомовые счетчики газа, – Сухомлин

08.06.2018, 07:36:58 5512 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Суд обязал демонтировать в Житомире общедомовые счетчики газа, – Сухомлин

Королёвский районный суд города Житомира признал незаконной установку домовых счетчиков газа и обязал газовые компании демонтировать их.

Об этом на своей странице в Facebook сообщил городской голова Житомир Сергей Сухомлин.
 

"1) визнати незаконним встановлення будинкових лічильників газу
2) визнати незаконними дії ПАТ Житомиргаз та Житомиргаззбут по визначенню об’ємів та розміру плати за спожитий газ
3) зобов’язати демонтувати незаконно встановлені лічильники

Это вчерашнее решения Королевского районного суда в Житомире, озвученное судьей. Ждём это в виде документа", – написал Сухомлин.


Мэр Житомира поблагодарил прокурора области Любомира Вийтовича и Ирину Луценко "за огромную проделанную работу по восстановлению справедливости".

Напомним, первые домовые счетчики на газ начали устанавливать в Житомире в декабре 2015 года. После их установки житомиряне стали массово жаловаться на рост платежей за газ. Житомирский городской совет через суд пытаелся обязать ПАО "Житомиргаз" провести перерасчет для жителей многоэтажек, у которых после установки домовых счетчиков в разы выросли платежки за газ. Была создана общественная организация "Объединение потребителей природного газа города Житомира", которая обратилась в суд, чтобы признать противоправными действия ПАО "Житомиргаз". Однако, первый суд был проигран.

Тэги: счетчики, газ, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 3
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 08:54:42, 08.06.2018 [Материал]

А газовики по місту в 2017-му налупили кажуть 117 таких "газових колгоспів".
Тепер мають їх зняти, хоч думаю вони ще подадуть апеляцію, але не факт що вони її виграють.
Ось зразок заяви на переахунок, якщо вам присилали платіжку по показникам загальнобудинкового газового
http://zt-rada.gov.ua/?3398%5B0%5D=2800

N.B. Електроенергія і газ постачаються тільки за індивідуальними договорами, тобто споживачу має приходити платіжка за його показниками індивідуального (поквартирного) лічильника.

З водопостачанням і теплопостачанням інша історія, там згідно нового закону про комерційний облік теплової енергії та водопостачання на всі багатоквартирні будинки будуть встанволені за рахунок споживачів загальнобудинкові лічильники води і тепла, і нарахування буде відбуватись по їх показникам.
Але не вздумайте викидати поквартирні лічильники на воду, як можна прочитати на деяких сайтах. Ви будете платити за показниками поквартирних за воду, а різниця між сумою показників поквартирних і загальнобудинкового будуть розкидувати на тих, у кого немає квартирного лічильника, і напевне тих, хто не передав показники за місяць (методика цього розподілу здається ще розробляється).
Більш детально про новації в водо- і теплопостачанні ось
https://www.facebook.com/volodymr.gutsul/videos/1887443064648059/
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 08:58:47, 08.06.2018 [Материал]

Ну і нагадую, недавно у нас в місті пройшов конкурс по примусовому призначенню управителя багатоквартирним будинкам, де співвласники не визначились із формою управління своїм будинком.
Залишилось лише 2 комунальних ЖЕКи, тому хто попав під цей конкурс, раджу ознайомитись, яка контора тепер буде надавати вам нову послугу з "управління будинком" (замість поточної "утримання будинку")

http://zhzh.info/news/2018-06-04-36179
viewer
3 Name Surname (viewer)   • 09:02:11, 08.06.2018 [Материал]

Ну і ще, коли будете ставити собі лічильник газу, остерігайтесь ставити собі занадто потужний для вас лічильник, бо якщо проштовхнуть абонплату за газ, занадто потужний вам "боком вилізе"

https://goo.gl/yaCSdQ
Оголошення на ЖЖ інфо: