Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Июль » 26 » 15:47:33

У Житомирі пройшла 17-а сесія обласної ради: які рішення прийняли депутати. ФОТО

26.07.2018, 15:47:33 4291 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирі пройшла 17-а сесія обласної ради: які рішення прийняли депутати. ФОТО

26 липня в Житомирі відбулось засідання 17-й сесії обласної ради сьомого скликання. У сесійній залі зареєструвалось та працювали 58 народних обранців. Впродовж пленарного засідання депутатський корпус розглянув майже 80 питань порядку денного, інформує прес-служба обласної ради.

Серед найважливіших рішень, що прийняли депутати, на думку очільника обласної ради Володимира Ширми, це зміни до обласного бюджету, прийняття у новій редакції перспективного плану формування територій громад, прийняття нових регіональних програм та внесення змін до вже діючих.
 

Територія Житомирщини може бути охоплена ОТГ на 100%


Депутати проголосували за нову редакцію Перспективного плану формування територій громад області, який передбачає функціонування на Житомирщині 66 об’єднаних територіальних громад. 

Згідно із новою редакцією Перспективного плану територія Житомирської області на 100% буде охоплена об’єднаними територіальними громадами. Кардинальні зміни вносяться до територій 11 районів області. Наразі на Житомирщині створено 45 громад. Перспективним планом передбачено створення нових громад та приєднання окремих населених пунктів до вже існуючих ОТГ по всій території області.
 

Депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік


Депутатський корпус розподілив понад 75 млн грн коштів обласного бюджету, з яких 50 млн грн - від перевиконання обласного бюджету за 6 місяців, решта суми – це кошти резервного фонду.

Зокрема, на галузь освіти буде спрямовано понад 5,7 млн грн, на охорону здоров’я - більше 29 млн грн, на соціальний захист – 2,1 млн грн, фізичну культури і спорт – майже 13 млн грн, на культуру – 2,4 млн грн, на реалізацію регіональних галузевих програм - майже 7,5 млн грн. Для вирішення проблемних питань у містах, районах та об’єднаних територіальних громадах буде спрямовано понад 5 млн грн.

Також депутати розподіли залишки освітньої субвенції на суму 5,9 млн грн, дозволили спрямувати 300 тис. грн залишків коштів спеціального фонду на надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла. На здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг спрямовано понад 19,4 млн грн зі спеціального фонду обласного бюджету.

Також депутати розподілити субвенції, які надійшли в обласний бюджет з державного бюджету на суму більше 30 млн грн та з місцевих бюджетів на суму 12 млн грн.
 

Утворення двох заказників місцевого значення


Депутатський корпус 26 липня на сесії обласної ради проголосував за утворення двох заказників - ботанічного заказника місцевого значення «Урочище Верба» та лісового заказника місцевого значення «Трубіївський ліс». Зокрема, заказник «Урочище Верба» буде розташований на території ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» в Ємільчинському лісництві.
 

Бійці-добровольці АТО матимуть відповідне посвідчення


Депутати майже одноголосно прийняли рішення, яким затверджується посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області. Порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчення «Бійця – добровольця  АТО» визначено відповідним Положенням. Згідно з положенням, посвідчення є офіційним документом, що засвідчує особу, яку визнано бійцем-добровольцем АТО у Житомирській області та є підставою для користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами. Підставою для видачі посвідчення є рішення комісії з визнання бійців – добровольців АТО.

Виготовлення бланків посвідчення встановленого зразка фінансуватиметься з обласного бюджету за рахунок обласної комплексної Програми соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області на 2018-2022 роки».

Посвідчення видається безкоштовно та вручається особисто бійцю-добровольцю урочисто упродовж 10 робочих днів після позитивного прийняття рішення комісії з  визнання бійців – добровольців АТО.
 

Обласна рада оголосила 2019 рік - роком Степана Бандери


Сесія обласної ради 26 липня підтримала рішення про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери. Відповідно до цього рішення буде розроблено відповідний план заходів із відзначення дня народження Степана Бандери та передбачено кошти на фінансування заходів при  формуванні бюджету на 2019 рік.
 

Прийнято низку звернень до вищих органів влади


Депутати звернулися щодо збільшення обсягу освітньої субвенції на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, щодо посилення контролю за автомобільними пасажирськими перевезеннями, щодо врегулювання правових аспектів питання добровільного об’єднання територіальних громад тощо.
 
Окрім того, у ході сесії депутати обласної ради мали заслухати звіт керівника Служби автомобільних доріг в Житомирській області та направити звернення до Міністерства інфраструктури України та до Державного агентства автомобільних доріг України. Прозвітувати перед депутатами прийшла заступниця керівника Служби автомобільних доріг в Житомирській області з фінансових питань, що викликало обурення у депутатів. 

Результатом розгляду питання стало підтримання зазначеного звернення, де в результативній частині йдеться про порушення питання щодо звільнення із займаної посади директора Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадія Савченка.

«Протягом п’яти робочих днів я маю підписати дане звернення, після чого воно буде направлено адресатам. Ми ж чекатимемо результату. У свою чергу хочу наголосити, що депутати обласної ради, приймаючи  звернення, роблять все можливе  для привернення уваги до інколи вкрай болючих та важливих питань життєдіяльності нашої області», - зазначив під час спілкування з журналістами Володимир Ширма.





















ФОТО: Житомирська обласна рада

Тэги: облсовет, депутаты, сессия

Схожі новини:


Комментариев: 1
Jozef
1 Serzhyk (Jozef)   • 22:20:50, 27.07.2018 [Материал]

Полный зал "смотрящих"...
Оголошення на ЖЖ інфо: